Broskvoně 2025

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10599) - 70.240 (?)
21.6.2025 10:15

Tak dobrou chuť, Martine. Sagittarii mám taky ze Spomyšle. Je to loterie, a kdo nehraje, nevyhraje. Michelini jsem měl jako falešný Candor, ale byl to jen nástřel, jako s tím Thyrinthosem. Nějaká bělomaska, co zrála po Benedicte.

Sagittaria - jeden ze dvou plodů na stromku
Za to tady jich je dost (Sugar Tme)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10599) - 70.240 (?), 18.6.2025 10:14

Springcresty u mě nevybarvují tak brzo jako Sugar Time a Maycrest. Škoda, že ta Sagittaria tak málo kvete a rodí. Plod je už pěkně zbarvený a větší. Na bělomasé odrůdy si budu muset počkat - Luna, Albatros, Amsdenova. Jeden plod je na letním očkování na neznámé bělomasé odrůdě koupené jako South Haven. Nevím, jestli ten plod patří ke Springtime nebo k Early Alexander. Jinak, jsem napnutý, co vyleze z toho nového South Havenu. Koukal jsem na cedulku a je dokonce na Adesotu. Plody má a roste pěkně. Žádná "placatice" to není ani nektarinka. Zvonkovité květy měla taky, tak snad... 

host - 213.87 (?), 18.6.2025 17:37

Jsem zvědavý na ten plod Sagittarie v porovnání s tím Sugar time a Maycrestem která bude nejranější. Sagittarie pěkně dohnaly ve velikosti Františky, zatím nevoní, vůně jde jen z té Primissimy. MH

host - 213.87 (?), 19.6.2025 12:47

V květináči dozrály první Pimissimy delbard, jsou měkké a už padají, jsou sice menší, né tolik vybarvené, ale chuťově výborné, šťavnaté, voňavé vanilkové s kyselinkou, 11 Brix. cheeky Částečně jsou oddělitelné od pecky, jen jedna byla puklá, ostatní pecky pěkné pevné světlé.

Přiroubovaná Primissima na stromě má plody o něco větší a ještě není zralá. Pravděpodobně květináč byl z jara krytý a trochu urychlený. MH

První Primissima
První Primissima

host - 213.87 (?), 19.6.2025 12:48

Pecky jdou překvapivě částečně oddělit od dužiny. MH

Primissima
Primissima

host - 213.87 (?), 19.6.2025 12:50

Primissima na stromě ještě není zralá, vypadá to na cca 3 dny rozdíl oproti urychlené. MH

Primissima
Primissima

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10599) - 70.240 (?), 19.6.2025 13:50

U mě byly malé a od pecky nešly. Pecky byly čato prasklé. Opatrně jsem je dával do pusy a převaloval je tam jako tenl nejlepší nektar. smiley

host - 213.87 (?), 20.6.2025 19:02

Jo Primissimy první malé lahůdky. cheeky

Světe div se, i na stromku Sagittaria ze Spomyšle jsou už vybarvené plody, tentokrát bude stromek pravý smiley

Vyrašily zpožděně i letos koupené nové stromky - Michelini, Champion, White Redhaven. MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10599) - 70.240 (?), 21.6.2025 10:15

Tak dobrou chuť, Martine. Sagittarii mám taky ze Spomyšle. Je to loterie, a kdo nehraje, nevyhraje. Michelini jsem měl jako falešný Candor, ale byl to jen nástřel, jako s tím Thyrinthosem. Nějaká bělomaska, co zrála po Benedicte.

host - 213.87 (?), 21.6.2025 15:45

Máš i Harbinger na porovnání zrání těch nejranějších žlutomasek? Donedávna byl prý Harbinger nejranější žlutomaska. Mám první plody Harbingeru, raný opravdu bude - vybarvuje, ale ty Sagittarie, Františky, Maycresty, Sugartimy budou asi zrát ještě před ním. MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10599) - 70.240 (?), 22.6.2025 9:55

Dost vybarvený je Maycrest a ten jeden plod na Sagittarii. Co si tak vzpomínám tak ten Maycrest i Sugar Time bývávají vybarvené, celočervené, ale dlouho tvrdé. Harbiger má jen jeden plod a druhý asi tři. Nevím proč.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?8:44
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz