Broskvoně 2025

host - 213.87 (?) 
5.6.2025 9:19

Ještě ranější, ale bělomaska, Primissima delbard má plody zatím malé, ale na špičce plodů už vybarvují. MH

Primissima delbard
Primissima delbard

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2259) - 78.230 (?), 5.6.2025 9:56
Musel jsem toho opravdu hodně protrhat. A stejně je to ještě málo. Počkám na další diferenciaci před zráním.
probírka plodů
probírka plodů

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10596) - 70.240 (?), 5.6.2025 14:42

Ono se to pěkně protrhává, když si stromek zvětší jen některé plody a dost jich zůstane malých, které by stejně spadly. Většinou to samozřejmě nestačí, a je třeba vzít i část těch velkých. MH: Mńam Primissima Delbard. To řekně jen ten, kdo se těší na první broskve a nehodnotí prasklé pecky a neporovnává plody této odrůdy s těmi později zrajícími sortami. cheeky

host - 213.87 (?), 9.6.2025 12:33

Primissima delbard. cheeky 

V itálii je v oběhu jakási Madeleine Pouyet. Měla by být asi stejně zrající jako Primissima delbard. Obě tyto jsou nejranější odrůdy vypěstované z původní May Flower. Ranější asi už nic nebude, možná ještě porovnat se španělskýma, ti mají taky superrané.  MH

Primissima
Primissima

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10596) - 70.240 (?), 12.6.2025 12:46

Uvidíš sám. Snad mně nebudeš za tu Primissimu nádavat. Jelikož jsi podobný fanda do prvního zralého ovoce jako já, tak si myslím, že ji oceníš. Do Itálie pro "Madlenku" nejedu, ale ve Spomyšli se objevuje ledacos. Broskví je letos hodně. Probírají se samovolně, i když je to možná pozdě a málo. Díky alespoň za to. Taky je to možná suchem.

host - 213.87 (?), 12.6.2025 21:06

Nejranější nejlepší. 

Francoise už taky vybarvuje. MH

Francoise
Francoise

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10596) - 70.240 (?), 13.6.2025 11:59

"Františka" z Řecka je údajně dostupná v nějakých supermarketech a je prý velice dobrá. Mně začíná vybarvovat Maycrest a Sugar Time, ale to bude ještě hodně dlouho trvat než dozrají. Na Sugar Time je plodů strašně moc. Optimálně plodů má Springbelle a Spring Lady.

Sagittaria - jeden ze dvou plodů na stromku
Sagittaria - jeden ze dvou plodů na stromku

host - 213.87 (?), 14.6.2025 22:14

Koupil jsem jen broskve Astoria dovoz ze španělska, letos je hodně podtrhli, škoda. A podobné nektarinky Patagonia měli. Pak ještě bělomasé Spring White, ty byly lepší o něco vyzrálejší, ale jak jsem pátral, tak je to jen lokální španělská produkce této odrůdy, nikde jinde se nepěstuje. Pak když začali tady zrát první třešně, tak už jsem z obchodu nic nekupoval, čekám na ty první Primissimy, Františky nebo Sagittarie, že letos něco předvedou, pak jsem zvědavý na Springcresty - pár plodů tam je. Ty další velmi rané Maycrest, SUgartime atd... chtěl jsem dříve tu Rich may, ale byla vždy,,vyprodaná". MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10596) - 70.240 (?), 15.6.2025 9:46

Byl bych rád, kdyby pan Walter něco vyzkoušel, i když si myslím, že ten Springcrest bude asi nejlepší varianta a možná ta Francoise vypadá nadějně.

host - 213.87 (?), 17.6.2025 22:22

Plody Primissimy Delbard už neuvěřiteně vonícheeky, zavětřil jsem je náhodou skoro na půl metru, tak ještě očmuchat ty Sagittarie a Františky. Springcresty zatím ještě nenabraly velikost, určitě budou pozdnější, o kolik to se uvidí. MH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz