Broskvoň napadená mšicemi

host - 191.158 (?)
25.6.2010 10:03

Stříkněte to a druhý den budou mšice dole, odstraňovat výhonky můžete kdykoliv. Ty zelené mšice jsou krásně vidět a listy jsou rovné, já mám jakési černé ludry a listy se mi kroutí. Postříkejte jen výhony kde jsou mšice a uvidíte, zůstane po nich jen mléčný povlak. Mirek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
LenkaB. - (9) - 40.135 (?), 25.6.2010 7:18, zobrazeno: 8302x

Dobrý den,
před několika dny jsem zjistila, že všechny mladé výhony broskvoně jsou totálně napadeny zelenými mšicemi. Začala jsem postižené větvičky a listy otrhávat, ale obávám se, že bych musela vzít snad všechny výhonky, což zase nevím, jestli bych stromu neublížila ještě víc. 
Poradíte mi prosím někdo, jak se mšic zbavit? Mohu použít nějaký chemický postřik, když jsou na stromě už plody? Na kmenu broskvoně jsme dali takové ty lepicí proužky, aby nemohli mšice roznášet mravenci, ale očividně to vůbec nepomohlo. 
Předem děkuji za rady a přeji krásný den. Lenka

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5593) - 191.158 (?), 25.6.2010 9:44
Podívejte se zda máte na listech u mšic mravence (dokáží se tam dostat nejrůznějšími cestami, prověřte lepové pásy, dále se podívejte zda máte na listech berušky nebo jejich larvy, pokud ne stříkněte Pirimorem (má krátkou ochranou lhůtu). U mne dokázaly berušky (nebo někdo jiný) zlikvidovat mšice na meruňkách za pár dní. Mirek

LenkaB. - (9) - 40.135 (?), 25.6.2010 9:58
Na listech jsou pouze mšice, mravence jsem nikde neviděla, bohužel ani berušky (larvy berušek nepoznám, ale myslím, že jsem tam nic jiného kromě mšic neviděla). Zkusím ten Pirimor, snad to pomůže. Odstraňovat listy teda radši nemám? Děkuji Lenka

host - 191.158 (?), 25.6.2010 10:03

Stříkněte to a druhý den budou mšice dole, odstraňovat výhonky můžete kdykoliv. Ty zelené mšice jsou krásně vidět a listy jsou rovné, já mám jakési černé ludry a listy se mi kroutí. Postříkejte jen výhony kde jsou mšice a uvidíte, zůstane po nich jen mléčný povlak. Mirek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz