Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tie schémy musíte brať s rezervou. Je to jen schématický pohľad. Nie každý "flíček" znamená hneď konkrétny deficit.

Je dobré zohľadniť, čo "je pravdepodobné" a čo "nie je pravdepodobné". Síra a Zn nie sú pravdepodobné. Nedostatok N je pravdepodobný.

Deficit Zn sa prejavuje celým komplexom príznakov. "Flíček" nestačí. Pri nedostatku Zn sú nové vetve "vyčouhlé", sporadicky olistené, staré vetve majú zase hustejšie olistenie než normál, ale listy menšie, atd. Celkový dojem je "neusporiadaný". Nedostatok síry - to je ešte menej pravdepodobné. Najprv by sa prejavilo všetko ostatné.

Netreba hneď panikáriť a okamžite niečo dodávať. Stačí bežné hnojenie, ale správne časované, resp. modulovať prípadné deficity listovými hnojivami. Komplexnými listovými hnojivami stromu iba prospejete.

Meruňka je z hľadiska hnojenia a pestovania nenáročná plodina. Broskyňa je náročná. Potrebuje hlavne dusík, dusík a znovu dusík. K tomu vhodnú pôdu, správne pH. Okopanú, prevzdušnenú okolo stromu. Ak plodí tak potrebuje aj Ca. A všetko to je nutné dodať viac-menej nárazovo - pred kvetom dusík, po kvete N+Ca.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika