Když zanedbáte postřik proti kadeřavosti broskvoní buď v termínu postřiku anebo v kvalitě postřiku, je jedno, jaká je náchylnost na tuto závažnou chorobu u tzv. různě odolných odrůd a kadeřavost vás nemine. A navíc i když splníte výše uvedené podmínky, sem tam nějaký zkadeřený lísteček objevíte. Co se týká rozdílné chuti mezi bělomasými a žlutomasými popř. i oranžověmasými broskvemi, tak to je velmi individuální hodnotit. Někomu chutnají více kyselkavé a šťavnaté, jinému spíše s pevnější konzistencí a sladší. Jinak chutná skorá bělomasá oproti pozdní. Kvalitativně se dočkáme chuťově vynikajících plodů v závislosti na půdních (periodické hnojení organickými hnojivy) a klimatických (tepelné a světelné podmínky v daném roce a doplňková závlaha zejm. na začátku tvrdnutí pecek v období sucha) podmínkách. Esteticky ale na trhu jednoznačně vyhrávají žlutomasé. A ještě oprava jednoho šotku: pan inženýr se jmenuje Oukropec. I.H.