Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Systémový fungicid je konkrétně jaký?? Syllit je přece až na pozější použití v jiné růstové fázi pupenů.

Jinak ted trochu z jiného soudku. Před cca 25-ti lety jsem použil 4% roztok Sulky na broskev, v březnu a při zavřených pupenech a teplotě do max 20C ve stínu. Stejně došlo k popálení stromu a to tak, že už se vůbec pupeny ani nepootevřely a strom komplet uschnul. Vysvětloval jsem si to, že asi příliš pálilo slunce a v kombinaci s docela silnou, ale doporučenou koncentrací to broskev neustála, přitom sousední broskev (jiné odrůdy) normálně pospívala.

Loni jsem provedl aplikaci roztoku 4% Sulky (stejného jako na broskev) na hušku proti tuším tomu nějakému roztoči či jak, a to v březnu při samozřejmě zavřených pupenech. Poté v dubnu, květnu, červnu atd. hruška neměla nové přírůstky letorostů a na listech se objevovaly uprostřed i na krajích hnědé odumřelé "mapky" a i plody nebyly velké a k jídlu a bylo jich velmi málo. Je pravda, že v návodu Sulky je napsáno jen na broskev roztok 4%, na ovocné stromy 1%. Stejně samozřejmě nevím jistě, že hruška nepospívala vinou Sulky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika