Ja strihám broskyne na prelome augusta a septembra. Druhá možnosť je spraviť to neskoro na jar - už v dobe kvetu. Určite nestrihať neskoro na jeseň, v zime a veľmi skoro na jar. Vhodné je rany zatrieť balzamom alebo voskom.
Čo sa týka otázky ako rezať, v podstate sú 2 spôsoby rezu - tzv. krátky a dlhý. Ja uprednostňujem krátky. Rez broskýň považujem za najdôležitejší (popri višniach) zo všetkých ovocnín, pretože rodia na jednoročnom dreve a zanedbanie rezu sa výrazne prejaví na kvalite plodov a životnosti stromu. Zároveň považujem rez broskýň za najnáročnejší, preto si netrúfam Vám ho prezentovať v skratke pár vetami. Najlepšie je si o tom niečo prečítať, ešte lepšie nechať si to najprv ukázať niekým kto to ovláda. IH