Dobry den Petre,
cresthaven je chutova stalice. Sice musim konstatovat ze mi o neco vice chutna Spring Lady, ale na Cresthaven take nedam dopustit. Chut Ohenry jeste potvrdim zitra. Mam maly stromek s peti plody a tak nechci sklizen uspechat. Zitra utrhnu ten ktery se mi bude zdat nejzralejsi a poslu foto a popisu chut. To bude plod primo ze stromu. Ten spadly a nahnily nic nevypovida... hniloba muze zkreslit chut i o neco urychlit mekkost a tedy pocit zralosti. Jinak ale zcela souhlasim, ze lepsi mit v zari broskve alespon prumerne chuti nez koukat na prazdny stromek cresthavenu. Nakonec 90% naroda zna chut broskve jen z podtrzenych a umele dozravanych plodu v Kauflandu a jak si na nich posmakovava:)
Spise premyslim zda tento extremne teply rok nemuze cely proces uzravani pozdnich broskvoni nejak zkreslit oproti normalu. Teplo bylo letos skutecne extremni. Na druhou stranu ale Cresthaven mi nijak drive neuzral. Uzral jak podle ucebnice na prelomu srpna a zari. Tak mozna i pres extremni teplo nebylo dozrani broskvi nijak moc urychleno.
Tomas