Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Termín výsadby broskvoní - zdejší každoroční oblíbené téma.  Já patřím k vyznavačům podzimní výsadby, která se mi dosud jeví jako bezproblémová, ovšem při dodržení několika jednoduchých pravidel. Zde na fóru je však silnější skupina pěstitelů, která před podzimní výsadbou varuje. Jejich varování mě loni na podzim dokonce znejistěla do té míry, že namísto jedné plánované broskvoně jsem se rozhodl koupit dvě. Jednu jsem podle původního záměru vysadil hned a tu druhou - záložní jsem pro jistotu uložil do studeného sklepa jako "jarní" pojistku úspěchu. A jak to dopadlo?... Na jaře jsem musel ten záložní stromek věnovat kolegovi z práce. Dobře mi tak, měl jsem věřit vlastní předešlé zkušenosti a nenechat se rozviklat.

Ony jednoduché zásady podzimní výsadby jsou zde:1) nákup a výsadbu provést co nejdříve, ihned po zahájení podzimních prodejů, 2) minimalizovat dobu obnažení kořenů při přepravě a manipulaci (zásilkové prodeje nejsou vhodné, nejlepší je osobní odběr přímo ze školky), 3) před výsadbou ponořit spodní část stromku na 24 až 48 hodin do vody, 4) zastřihnout korunku na cca 4 pupeny na každém výhonu, neperspektivní výhony zcela odstranit, 5) veškeré řezné rány pečlivě zamáznout voskem, 6) zastřihnout poškozené a roztřepené kořeny, všechny zdravé kořeny ponechat a chránit, 7) při výsadbě přisypávat zeminu postupně a prolévat vodou, 8) až do zámrzu kontrolovat vlhkost kořenového zásypu, případně zalévat, 9) přes chladné zimní období až do doby počátečního rašení chránit kmínek proti vysušování větrem a suchým podchlazeným vzduchem a rovněž proti prudkým teplotním změnám jeho obalením vhodnou neprodyšnou bandáží - k tomu používám mirelonové izolační trubky, volně navlečené na kmínek. Každá tato dílčí zásada má svůj logický důvod.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika