Broskvoň se dá očkovat na semenáček, který je možno vypěstovat z pecky. Pecky jsou nejlepší ze značkového koupeného osiva nebo z odolných vinohradnických broskví. Ale mohou být v nouzi i z kulturních odrůd. Pecky broskvoní ale vyklíčí jen když jsou dlouhou dobu stratifikovány - až 6 měsíců ve vlhkém písku při zimních teplotách své domoviny (2-8 st.). Pokud jsou vysety bez stratifikace, mohou některé časem také vyklíčit (za dva roky). Dá se koupit i stratifikované osivo. Řízkování- myslím, že se jedlé odrůdy množí obtížněji než podnožové. Řízky podnožových odrůd se proto také očkují. Očkuje se např. v srpnu za mízy. Já očkuji v září a říjnu Forkertovým způsobem. Podnože už jsou dost silné a jsou k dispozici i trojočka, která jsou na očkování jistější. Roubování je o něco složitější a Vám ho nedoporučuji.