Vypěstované brambory jsou nezdravé



host - 156.228 (?) 
7.8.2012 18:15, zobrazeno: 6921x

Zdravím. Na jaře jsem na zahrádce nasázel brambory DITA. Bez problémů rostly, jednou byly stříkány proti plísni, která se ani neprojevila a nať byla až do sklizně pěkně zelená. Sklizeň, která už proběhla byla velmi slušná, více jak polovina sklizených brambor byly poměrně značné velikosti 10 - 12 cm. Při konzumaci těchto brambor se však objevil problém. Převážná většina těchto VELKÝCH BRAMBOR, když se rozkrojí má uvnitř část - černý flek, který nevím jak nazvat možná je to plíseň nebo hniloba. Tuto část když vykrojíme tak brambory dál zpracujeme pro jídlo. Nevíme jestli je dobré to takhle dělat a nevíme, co je příčinou této špatné části brambory. Půda kde byly brambory pěstovány je černá a poměrně hodně drží vlhkost. Díky za rady.   

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3383) - 5.149 (?), 7.8.2012 19:45

Něco ke skvrnám v bramborech. Ale asi Vám to nepomůže.

           Mr Big

Skvrny v hlízách
Skvrny v hlízách
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika