Plíseň bramborová

host - 254.91 (?)
23.7.2015 9:56

Sadba byla mírně naklíčená, z d r a v á... Každoročně stříkáme proti mandelince, stále se vyskytují ve velkém množství.postřik 100% přesný dle návodu. Na tomto políčku pěstujeme výhradně jen brambory.  Nemůže to být tímto?? A děláme dobře, že všecko zlikvidujeme už nyní??  Děkuji Míla

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 254.91 (?), 22.7.2015 21:27

Zdravím malé pěstitele brambor.prosím o posouzení, co se mě vlastně stalo s brambory.9.5 vysázené, po vzejití přihrnuté, celkem solidně z nebe zalévané. Čekali jsme na kvetení a nic. Naopak se objevily mandelinky, které jsme sbíraly, ale nakonec musel být postřik Mospilan. Poté byly vedra, tak jsme jim občas do brázd nalili vodu. Náhle během týdne zaschly a je z nich toto, co vidíte na foto. Začali jsme je večer vytahovat a likvidovat... Budu se těšit na názory. Míla

host - 157.239 (?), 22.7.2015 23:11

Dobrý večer. Jakého původu byla sadba, v jakém byla stavu-velikost, kondice, naklíčení? Jak byla připravena půda, kde se vzalo velké množství mandelinek, že jste nestíhali sbírat a nakonec muselo dojít k postřiku, nepřešvihli jste dávkování? Při omezené listové ploše-např. po žíru hmyzáků- je lepší vůbec nezalévat-hlíz je pak sice méně, jsou menší, ale zase zdravější a trvanlivější. S.P.,Ch.

host - 254.91 (?), 23.7.2015 9:56

Sadba byla mírně naklíčená, z d r a v á... Každoročně stříkáme proti mandelince, stále se vyskytují ve velkém množství.postřik 100% přesný dle návodu. Na tomto políčku pěstujeme výhradně jen brambory.  Nemůže to být tímto?? A děláme dobře, že všecko zlikvidujeme už nyní??  Děkuji Míla

host - 227.141 (?), 15.6.2025 15:56
Dobrý deň, 9.6 po dažďoch som zemiaky preventívne postriekal Magnicur finito (prvý postrek sa aplikuje údajne pri uzatváraní radkov),aky odstup nechávate pri jednotlivých postrekoch, keďže má byť vždy skôr preventívny, neskôr plánujem možno Ortivu ďakujem.

host - 136.144 (?), 15.6.2025 16:11
Loni stačil dvakrát Champion. Letos kvůli extra suchu nějaké listové výživy, které musím vyplácat, protože přípravkům končí životnost a tak je dávám i do brambor. Za měsíc budou brambory narostené do konzumní velikosti, tak už bych podobné přípravky použil jen v případě velkých problémů.

host - 199.133 (?), 15.6.2025 17:33

Postřiky dávam s odstupem 1 týden - 10 dni - max. 2 týdny..Podle počasí - spíš před deštěm než po dešti. Pěstuji pozdní odrůdu, zelená nať mi obvykle vydrží až do září,

host - 136.144 (?), 15.6.2025 18:22
Tak Ortiva a jí podobné preparáty natě obvykle dobře udrží- green efekt. Já letos se dvěma Championy taky nevydržím, jeden jsem dal před uzavíráním řádků a deštěm a druhý po kroupách. Nějaký ten lístek už stejně tu a tam po tom krupobití příznaky má a nepomohlo ani to, že jsem ještě v noci srazil z listů rosičem děštovku a změnil pH.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4688) - 2.164 (?), 16.6.2025 13:35
On je každý rok jiný. U nás v HK před týdnem napršelo 35 mm, dnes už 16 mm. Tak si myslím, že se bude dařit nejen bramborám, ale i plísni. Už jsem stříkal dvakrát, po týdnu budu točit Finito, Lieto a Zorvec Endavia. Zorvec Endavia už není, dostupný je Zorvec Entecta. Účinná látka oxathiapiprolin, která je v každém modelu Zorvecu, je v současnosti pravděpodobně nejúčinnější látkou proti plísni bramboru. Proti plísni se musí stříkat preventivně! Obvykle od uzavírání řádků. Pozor na alternárie, často předcházejí plísni a zaměňují se s plísní. Postřiky proti plísni na ně nezabírají. Z těch mých jen Lieto.

host - 227.141 (?), 16.6.2025 17:03
"Pozor na alternárie, často předcházejí plísni a zaměňují se s plísní. Postřiky proti plísni na ně nezabírají. Z těch mých jen Lieto." A čo Cabrio duo, už ho nepouzivate?

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4688) - 2.164 (?), 16.6.2025 18:14
Cabrio Duo už není.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025