Odrůda Princess

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.24 (?)
26.3.2011 8:45

Loni jsme sázeli též odrůdu Princes. Byl netypický rok, proto zkušenosti možná nebudou reprodukovatelné. Má být poměrně odolná proti plísni, plíseň stejně dostala i přes aplikaci třech postřiků. Loni dobře vzešly, narazily hlízy, i přes podmáčený pozemek, potom přišlo 14 dní tropických, to začly dozrávat /Princess/, další část vegetece bylo opět mokro, Princes se znovu zazelenaly, narazily hodně dalších hlíz, výsledkem byla úroda množství drobnějších hlíz / nebylo tomu tak u ostatních odrůd/. Ve skládce hodně hnijí, ale letos nám hnijí všechny odrůdy, to bylo z mokra. Je varného typu A, používám ji hlavně na salát, barva po uvaření krásně žlutá, chuť dobrá.  Na kaši a bramborový knedlík není vhodná. Celkově hodnotím kladně.  Jiřina

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 176.140 (?), 25.3.2011 8:48, zobrazeno: 26995x

Má někdo prosím zkušenosti s odrůdou brambor a zajímalo by mě, co můžu očekávat. Díky.Princess? Sadbu mám na doporučení nakoupenou

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.24 (?), 26.3.2011 8:45

Loni jsme sázeli též odrůdu Princes. Byl netypický rok, proto zkušenosti možná nebudou reprodukovatelné. Má být poměrně odolná proti plísni, plíseň stejně dostala i přes aplikaci třech postřiků. Loni dobře vzešly, narazily hlízy, i přes podmáčený pozemek, potom přišlo 14 dní tropických, to začly dozrávat /Princess/, další část vegetece bylo opět mokro, Princes se znovu zazelenaly, narazily hodně dalších hlíz, výsledkem byla úroda množství drobnějších hlíz / nebylo tomu tak u ostatních odrůd/. Ve skládce hodně hnijí, ale letos nám hnijí všechny odrůdy, to bylo z mokra. Je varného typu A, používám ji hlavně na salát, barva po uvaření krásně žlutá, chuť dobrá.  Na kaši a bramborový knedlík není vhodná. Celkově hodnotím kladně.  Jiřina

pepa kot - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (385) - 64.250 (?), 26.3.2011 16:16

Já ji měl vloni a jsem s touto odrůdou velmi spokojen..Princess je vhodná pro delší skladování, a taky ještě teď mi ve sklepě neklíčí, což je výhoda do kuchyně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz