Adéla



host - 112.36 (?) 
1.5.2013 11:08, zobrazeno: 7329x

Dobrý den, dnes jsme sadili brambory odrůdy Adéla. Koupil jsem jednotnou sadbu kvůli nevyrovnanosti brázd a taky kvůli tomu, že původní brambory už byly zprskané z kdečeho.

Dočetl jsem se, že Adély jsou rezistentní vůči plísni. Opravdu není postřik nutný? Chemii nějak nemusím, ale loni jsme původní směsku brambor nepostříkali a plíseň se dostavila.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 220.186 (?), 1.5.2013 12:33

Choroby - ADÉLA

odolná proti napadení virovými chorobami, středně odolná proti napadení plísní bramboru na nati, odolná proti napadení aktinomycetovou strupovitostí bramboru, k napadení rakovinou bramboru biotypu 1 náchylná, proti napadení háďátkem bramborovým biotypu Ro 1 rezistentní

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 112.36 (?), 3.5.2013 11:09

Dobrý den, na internetu hledat umím (na rozdíl od mnohých tazatelů zde)... Spíš mě zajímalo, jestli někdo má konkrétní zkušenost s touto odrůdou a jestli ji zkoušel nepostřikovat sajrajty a s jakými výsledky.

Anebo jinak, jak byste s chemií postupovali vy, kdybyste si přečetli popis odrůdy Adéla výše? Děkuji za reakce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 174.35 (?), 3.5.2013 13:31

Neznám u nás odrůdu brambor rezistentní k plísni. (Pokouším se dopídit rezistentních rajčat po světě). Adélu jsme pěstovali opakovaně, pěstuje ji moje tchýně, pěstovali ji lidé v sousedství. Je o něco méně citlivá na plíseň než např. odrůda Marabel. Doma ji stříkáme proti plísni jako všechny ostatní odrůdy. Několik let dozadu, když byl deštivý začátek léta, ji (Adélu)  někdo ze sousedů nestihl postříkat pro promáčený terén, Adéla dostala plíseň začátkem července. Chemii moc nemusím, brambory na plíseň však stříkáme.   Zdraví Jiřina     

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika