Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S Američany je v tomto směru těžká řeč. V rámci USA / Kanady toho sdílí spoustu a je tam vidět síla komunity, ale jak jsem pochopil, bojí se návštěvy USDA a likvidace všech rostlin + pokropení všeho roundupem + vybagrování svrchní vrstvy půdy (aby zkáza byla kompletní) + pár měsíců ve vězení. Zkoušel jsem Billa Whitsona, podobnou celebritu, ale tohle jsem z toho pochopil.

ARS GRIN by poslal cokoliv, ale musel bych si vyběhat povolení na Rostlinolékařské správě. Když jsem se zajímal, co všechno by to obnášelo, tak jsem od toho upustil.

naštěstí je dost pěsitelů i v Evropě a jeden z nich se se mnou trochu podělil. Kromě toho je poměrně rozsáhlá sbírka v IPK Gatersleben - a odtamtud lze získat skoro cokoliv za manipulační poplatek (Semena, in vitro materiál i hlízy)

No a nakonec je tu zkušenost s CZ GRIN... a to je na vyprávění někam k pivu. Ale nakonec díky nim si teď rozpěstovávám in vitro bramboru a zatím to jde docela dobře.

V zásadě mi přijde, že z té diverzity brambor se dá sehnat skoro všechno. Možná tady chybí přístup k některým odrůdám (Skagit Valley, Ozette,...). ale jednak si myslím, že se to nakonec podaří nějak vyřešit, jednak to nevidím jako limitující. My tady v Evropě máme obrovské bohatství odrůd, za které by nám Američani urvali ruce (a oni se k nim taky nedostanou).

Ale někam se všechny poděly. Nevěděl by třeba někdo, kde sehnat Višňovské rohlíčky?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika