Petunie - semena - co dál?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 102.39 (?), 17.4.2009 18:13, zobrazeno: 14448x
Dobrý den, dnes jsem si koupila semena Petunií a neví jak dál? Mám je zasadit doma do květináčů nebo truhlíků do hlíny?A kolik semínek tak? Koupila jsem si 3 sáčky, vůbec s tím nemám zkušenost, není už pozdě sázet je doma? Děkuji za rady Radka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.173 (?), 17.4.2009 19:14
Radka na siatie so semien je uz neskoro, fakt si ich odloz na buduci rok, to ich zasad vo february,,,tento rok si kup radsej priesady.Zuzana
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 85.235 (?), 21.6.2009 13:51
Letos v únoru jsem poprvé vyséval petunie i tzv. surfinie ze semen a byl jsem velmi mile překvapen, jak jednoduché bylo předpěstování. V únoru jsem vyséval do tzv. minipařeniště (stálo 80 kč). Okno umístěné na jih, denní zavlažování rozprašovačem. Nedoporučuji výsev,,nahusto" , čím řidší výsev, tím jednodušší práce. Ačkoli jsem očekával tenounké slabé rostlinky, za cca 4 týdny tam byly krásné silné a pevné mladérostliny se silným kořenem, poprvé jsem pikýroval do malých,,špuntů" na zač.března. V dubnu jsem už krásné sazenice zasadil do truhlíků a dal do skleníku, začátkem května na balkón. Kvetou od pol. května.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 17.241 (?), 26.7.2009 15:47
Dávám každoročně truhlíky se surfinkami do truhlíků, vždy to stojí spoustu peněz, co kdybych si napěstovala, z mých semínek, které zůstanou po odkvětu, nebo si mám koupit nové, Děkuji za odpověď... Marie
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|