million bells - hnědé listy

host - 67.226 (?)
10.7.2008 23:21

Tak děvčata vy tu pláčete a nikdo vás nepotěší. No obavám se, že ani já vás nepotěším. Milion bells nepěstuji, takže zkušenosti žádné, přesto bych si dovolil vyslovit svůj názor. Petúnie, surfinie, milion bells - všechno jedna sorta, takže rostliny trochu náchylné k plísni šedé. Tady spíš pomůže prevence a preventivní postřik, než léčení nemoci. Každopádně vlhko, ať už z jakéhokoliv zdroje nemoc aktivuje a podporuje. 
Pokud jsou ovšem rostliny bez náznaku plísně a pouze vadnou, vsadil bych na přelití a tím pádem na uhnívání kořenového systému. Hnědé skvrny by pak mohly být následkem obého, zde popsaného.
A milion bells bez slunce? Tak tomu už vůbec nerozumím, vždyť je to kytička plného oslunění!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

janislava - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 29.75 (?), 14.5.2008 9:37, zobrazeno: 18847x

Dobrý den, včera ráno jsem zalévala tak jakokaždé ráno své truhlíky. Když jsem je šla po práci zkontrolovat tak jeden rostlinka million bells změnila totálně barvu listů ze zelených na hnědé? je to sluncem nebo je to normální? poraďte prosím nerada bych o ně přišla. Díky

host - 59.101 (?), 16.5.2008 10:27

Taky jsem dnes zjistila na jedné milionce že mají hnědé skvrny, poradí nám někdo prosím?

janislava - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 29.75 (?), 20.5.2008 9:38

tak to vypadá že mi asi ten bell uschne nebo já nevím, zalívám přiměřeně a slunce mu přece nevadí. ostatní bells se zatím drží dobře tak uvidíme

host - 248.169 (?), 10.7.2008 8:50

Naděžda Frasunková

Dobrý den, taky jsem dnes ráno politovala své kytičky a nevěřila že by mi přes noc skoro uvadly, ale né všechny jde to postupně.Slunce nemají cely den a zalévám je přiměřeně tak nevím co se s nima děje.

host - 67.226 (?), 10.7.2008 23:21

Tak děvčata vy tu pláčete a nikdo vás nepotěší. No obavám se, že ani já vás nepotěším. Milion bells nepěstuji, takže zkušenosti žádné, přesto bych si dovolil vyslovit svůj názor. Petúnie, surfinie, milion bells - všechno jedna sorta, takže rostliny trochu náchylné k plísni šedé. Tady spíš pomůže prevence a preventivní postřik, než léčení nemoci. Každopádně vlhko, ať už z jakéhokoliv zdroje nemoc aktivuje a podporuje. 
Pokud jsou ovšem rostliny bez náznaku plísně a pouze vadnou, vsadil bych na přelití a tím pádem na uhnívání kořenového systému. Hnědé skvrny by pak mohly být následkem obého, zde popsaného.
A milion bells bez slunce? Tak tomu už vůbec nerozumím, vždyť je to kytička plného oslunění!

host - 103.180 (?), 20.5.2011 20:44

Dobry den mohl byste mi poradit. Pestuji petunie, surfienie a milion bells uz nekolikatym rokem a vzdy s velkym uspechem. Mam vzdy tu nejlevnejsi zeminu, obycejne hnojivo a mam je vzdy prekrasne, bohate prevysi plne nadhernych kvetu. Dnes jsem, ale zjistila, ze nektere petunie mi sisuji. Ne listy ty jsou krasne tmavo zelene ale kvety. Jak kdyby jsem je namocila do vybelovace. Z tmavo filovych mam nejake svetlounce fialove, Bilo ruzove, jsodu jen bile a tak, ale ne stare kvety uplne nove, ktere se jen zacinaj rozvijet. Pritom jsou rostlinky vitalni, bez skudcu a znamky poskozeni. Proste tomu nerozumim. Vsechno delam jako predtim i mam stejne hnojivo. Dekuji Hanka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz