Jak se jmenuje a jak pestovat?

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 207.2 (?)
4.9.2007 17:38
Dobry den, omlouvam se, ze jsem nereagoval na Vasi odpoved, ale z neznalosti prace na PC jsem zde puvodni dotaz znovu zalozil na balkonovych kvetinach. Nikdo mi ale tak podrobne neodpovedel, jak tuto nadhernou rostlinu pestovat. Ale k veci - uz vim, ze rostlina se jmenuje Alocasia macrorrhiza. Ta Alokazie vyfotografovana v prvnim prispevku zustala v Nemecku, ja si privezl mlade s jednim listem a jak pres leto vyrostla vidite na fotce dole! Z neznalosti pestovani jsem ji mel pres leto na balkone na plnem slunci, nastesti se ji nic nestalo. Na noc byla ale v pokoji. Hnojim ji 1x tydne Kristalon start, na Vase doporuceni ji budu obcas rosit. Zdravi Vas a dekuje Sterba
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191), 20.7.2007 10:24, zobrazeno: 9416x
Z tepleho, jihozapadniho Nemecka jsem si privezl tuto krasnou rostlinu o ktere jsem dostal jen informaci, ze ji mam dat v zime do sklepa a chranit pred zmrznutim. Nezna, prosim, nekdo jeji nazev a zpusob pestovani? Dekuji! Sterba
Bez názvu
Bez názvu

host - 1.3 (?), 8.8.2007 13:06

Není to náhodou tato rostlina:

Alokácie je velice dekorativní rostlina, která je však pro své pěstební nároky v bytových podmínkách vzácností. Je velice náročná na teplotu, zvýšenou vlhkost a přemokření. Ideální je pěstování ve vitríně nebo skleníčku, kde budou její nároky uspokojeny. Patří mezi rostliny, jež nesou jedny z nejkrásnějších listů. Z hlízovitých oddenků vyrůstají na dlouhých stoncích obrovské šípovité listy. Mají kovově zelený nádech a zvláštní půvab jim dodává světlá žilnatina. Spodní strana listů má purpurový nádech. Okraje listů mohou být hladké nebo zvlněné podle odrůdy.
Rostlina je náročná na teplotu a na zvýšenou vlhkost vzduchu.
Hodí se do zimních zahrad, vitrín nebo skleníčků.
Při dodržení správných pěstitelských podmínek vydrží řadu let.
V létě se jí daří v polostínu, v zimě na světlém stanovišti.
Má vysoké nároky na teplo. Vyhovuje jí teplota okolo 25 ˚ C, v zimě by teplota neměla nikdy klesnout pod 18 ˚ C.
Zaléváme odraženou vodou tak, aby substrát nikdy zcela nevyschl. V zimě zálivku omezíme. Případné přelití nebo přesušení znamená pro rostlinu zkázu. 
Zvýšená vlhkost je pro rostlinu nezbytná. Listy často rosíme. Květináč s rostlinou umístíme do misky s vlhkými oblázky. 
V době vegetace hnojíme každý týden standardním tekutým hnojivem.
Možno množit dělením při přesazování nebo řízky. 
Přesazujeme každoročně vždy zjara.
Zemina: rašelinový substrát
Letnění: nevhodné

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 207.2 (?), 4.9.2007 17:38
Dobry den, omlouvam se, ze jsem nereagoval na Vasi odpoved, ale z neznalosti prace na PC jsem zde puvodni dotaz znovu zalozil na balkonovych kvetinach. Nikdo mi ale tak podrobne neodpovedel, jak tuto nadhernou rostlinu pestovat. Ale k veci - uz vim, ze rostlina se jmenuje Alocasia macrorrhiza. Ta Alokazie vyfotografovana v prvnim prispevku zustala v Nemecku, ja si privezl mlade s jednim listem a jak pres leto vyrostla vidite na fotce dole! Z neznalosti pestovani jsem ji mel pres leto na balkone na plnem slunci, nastesti se ji nic nestalo. Na noc byla ale v pokoji. Hnojim ji 1x tydne Kristalon start, na Vase doporuceni ji budu obcas rosit. Zdravi Vas a dekuje Sterba
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 1.3 (?), 5.9.2007 13:35
No, daří se jí u Vás moc pěkně a když takhle prospívá i venku na plném slunci, tak v tom pokračujte, máte i krásnou kapradinu, která kousek vykukuje na druhém obrázku. Tak ať se daří Vašim kytičkám i nadále.

host - 37.248 (?), 17.10.2020 17:10

No, jedná se o Alocasii.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci20:57
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty