Japonská střecha

j.altman - (2) - 47.130 (?)
7.10.2009 8:19
Nemám zkušenosti s japonským stylem stavby, ale stejný nápad mě napadl a tak jsem vytvořil napodobeninu a nevypadá to nejhůř. Dělená střecha zabezpečuje zároveň větrání a odvod kouře při venkovním grilování. Není to ještě dokončené, zbývá pokládka asfaltových šindelů a uvidíme, jak bude funkční.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

One man - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 136.39 (?), 9.7.2009 22:25, zobrazeno: 39747x

Hledám někoho, kdo by měl zkušenosti se stavbou střechy na altán v japonském stylu, tím myslím takový tvar střechy, kdy zakončení v diagonálách je vytočeno nahoru; nebo nevíte, kde najít na netu plánky na takovou stavbu krovu.  Připojená fotka není opravdu obrazem toho co bych chtěl postavit - je to jen pro příklad.

obr
obr

host - 156.69 (?), 31.7.2009 10:06

Tak to by byla bomba, ale pochybuju ze to nekdo v Cechach umi

host - 143.205 (?), 31.7.2009 10:15

myslím, že i v Cechách to někdo umí, je to jenom čistě technické řešení střechy, krovu.  nevím jenom jak si to představuje investor, že najde někdo tak schopného a poradí mu na tomhle servru? nehledě na to, že je to fakt nevhodný styl do našich končin.  Nicméně proti gustu...

host - 180.2 (?), 31.7.2009 11:56

Dobrý den. Plně souhlasím s Vámi, že jde o technické řešení. Každý schopný tesař to dokáže udělat a další řemeslníci to jenom dotvoří. Jeden z mých synů je klempíř a ten mi čas od času ukazuje fotky až neuvěřitelných řešení, co se dnes dá udělat. Taky trošku souhlasím s tím, že do našich končin je toto diskutabilní. Ale i u nás žije hodně lidí, kteří v těch zemí studovali či pracovali a mají k těmto východním filozofiím vztah. Sám jsem Hanák jak poleno a přeci mám barevný pás v karate. Je to o pocitech toho člověka a dle mého to má něco do sebe. Jen za sebe napíšu, že je mi to víc sympatické než veliký emerický Santa Klaus na střeše domu, který dělá houhou a bliká očima. Stanislaw

host - 24.28 (?), 15.4.2014 9:00

Jsem tesař a můžu říct, že zase tak složité to není, ale časově ano a tak záleží na tom jak moc bonitní jste a jak moc takový altán chceta.Postavit jde vše, ale pokud to má k něčemu vypadat tak to chvilku zabere

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 31.7.2009 10:31

prosurfujte Web googlem, hledejte texty v angličtině. Na amerických webech byste měl najít velké množství informací. Před pár lety jsem se k tématu dostal sekundárně a samotného mne překvapila záplava informací. Hledejte samozřejmě s anglickými operátory ve vyhledávání.

host - 242.146 (?), 3.8.2009 14:22

Take verim tomu, ze sikovny kutil sis tim poradi. Z vlastni zkusenosti vim, ze konecne tvarovani a styl se stejne utvari az na miru pri tvorbe strechy. Zkousel jsem si domek nejprve navrhnout v Autocadu, pote pres dlouhe zimni vecery jsem si udelal 1:10 model, kde jsem prisel na par technologickych figlu, ktere v cadu neslo odhalit. A realna stavba se od planu a modelu take dosti lisi, zvlaste ve vetsich obloucich, ktere z fotek jeste patrne nejsou. Nyni jsem ve fazi hledani vhodne stresni krytiny, ktera momochodem je stejna jako ta na tvem obrazku. zadny dreveny sindel, ale japonska moderna, bitumen :-) kamil

j.altman - (2) - 47.130 (?), 7.10.2009 8:19
Nemám zkušenosti s japonským stylem stavby, ale stejný nápad mě napadl a tak jsem vytvořil napodobeninu a nevypadá to nejhůř. Dělená střecha zabezpečuje zároveň větrání a odvod kouře při venkovním grilování. Není to ještě dokončené, zbývá pokládka asfaltových šindelů a uvidíme, jak bude funkční.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 121.120 (?), 17.2.2010 14:03
Výroba japonské střechy je trošku složitější, ale není problém ji vytvořit. V knižkách které mám k dispozici a jsou i na inetu ke koupi, jsou popsany konstrukce jak spoju tak i ukazky konstrukce střechy. Knihy jsou v originale, tudiž v angličtině, ale obrazky pochopi každy. V naší republice je spíše problém zdali má člověk dostatek financí si nechat takový altán postavit, nebo je natolik šikovný má času dostatek a s tím i trpělivost aby si to postavil sám.

host - 16.44 (?), 16.3.2010 20:00

Jestli to výjde, tak takovou střechu budu dělat třetí týden v dubnu.Zákazník si nechal krytinu přivézt z Japonska a vyšel 1m2 na 5.400.-

Když tak sem potom dám foto

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025