|
Fagus sylvatica Atropunicea, 6.10.2010  Ten má 47 let |
 |
Ginkgo biloba fastigiata, 26.8.2010  Dá se podle tvaru listů přesně určit druh ginkga? Nebo je v tom variabilita? Tohle by mělo bý fastigiata ale občas vyrazí do boku docela silná větev... |
 |
|
 |
Borovice roubovaná, 23.8.2010  Poradí někdo s určením této borovice? Jehlice jsou tuhé, ve svazku 2, barva šedozelená, převisající letorosty jsou zřejmě důsledkem nedostatku vody. Mně ta borovice nejvíce připomíná blatku, nebo snad banksianu. Děkuji |
 |
Cedry a odolnost mrazu, 13.4.2010  V loňském roce jsem vysadil na zahradě 4 cedry: 1.Cedrus atlantica glauca, výš.: 1,5m. 2.Cedrus libani glauca pendula 2 m, 3.Cedrus libani Pyramidalis 2m a 4.Cedrus deodara Aurea 0,5m (tento cedr nebyl v prodejně označen, ale má... celý příspěvek > |
 |
Acer neznámý, 6.4.2010  Mám jeden neurčený japonský javor, pomůže někdo se správným pojmenováním, podle mne by to mohl být Ac.palm. Attaryi. Uvítám Vaše názory. Díky |
 |
Jehličnan, 23.10.2009  Pomůže někdo s určením tohoto druhu? Díky |
 |
Hledám pěkný strom, 12.10.2009  Buk od zámku z Holešova (střední Morava). |
 |
Hledám pěkný strom, 12.10.2009  Quercus palustris s borovicí pinus strobus |
 |
Jalovec zlatý, 28.8.2009  + fotečky |
 |
Japonská střecha, 9.7.2009  Hledám někoho, kdo by měl zkušenosti se stavbou střechy na altán v japonském stylu, tím myslím takový tvar střechy, kdy zakončení v diagonálách je vytočeno nahoru; nebo nevíte, kde najít na netu plánky na takovou stavbu krovu. Připojená fotka... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Podoprieť tento céder?, 15.6.2009  Převislý cedr, v mládí vedený po opoře, teď víceméně rovnoměrně rostoucí. |
 |
Pinus silvestris aurea - velikost v dospělosti, 18.5.2009  Dostal jsem malý roubovanec této borovice s tím, že rostlina bude zakrslá. Na netu jsem se však dočet, že může být až 8 - 10 m vysoká. Pokud ji nekdo má na zahradě, napište prosím co od ní rozměrově čekat. Děkuji. |
 |
Hedera helix "nastojato", 27.4.2009  Narazil jsem v zahradnictví na břečťan, nebo na něco co má listy jako břečťan, nicméně rostlina je neoznačena. Poradí někdo? Díky |
 |
Acer platanoides globosum "rotlaubig", 27.3.2009  V jednom hobymarketu jsem narazil na teno javor (viz foto). Hledal jsem jak to šlo, ale neco takoveho jsem nenasel... ale hlavne: Acer platanoides Crimson centry je prece notoricky znam a rozhodne neni globosum nebo kugelahorn... Tak nevim jestli je... celý příspěvek > |
 |
Cedr?, 19.3.2009  Nahodně jsem v malem zahradnictvi narazil na neoznaceny cedr, udajne atlantica. Spise bych podle delky jehlici usuzoval na deodaru, ale nejsem si jisty. Poradi nekdo? Diky. |
 |