Mrazuvzdorné, husté stálezelené listnaté keře na živý plot



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?) 
20.1.2015 13:34

Můžete mi prosím doporučit nějaké opravdu osvědčené, mrazuvzdorné, husté stálezelené listnaté keře...no já bych doporučil procházku po okolí, hlavně v tomto období,  no a jestli někde uvidíte nyní zelené listnaté keře, tak si můžete zjistit co to je a to si vysadit. Ovšem je možné, že nic co by splńovalo ty vaše podmínky neuvídíte. laugh

PS: požádejte ty vám co tu radí ať dají současná fota svých živých plotů, aspoň uvidíte jestli vám radi jen teoreticky nebo opravdu ze své vlastní zkušenosti prakticky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
      
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?), 20.1.2015 13:49

Jak už tady zaznělo, je nejzáludnější namrzání v době jarního rašení. Snímky mnoha jmenovaných rostlin ze své zahrady a známého okolí mohu dodat, ale letošní teplá zima neukázala, jak je která rostlina odolná v listové ploše. Ve dřevě platí zhruba hodnoty nalezitelné v katalozích (Safro, Havlis apod.).


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
sengge - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 45.168 (?), 20.1.2015 16:34

No, my máme živé ploty kolem celé zahrady. Kdyby to bylo nutné, můžu dodat foto živého plotu z buxusu (7 let, mírně zastřihovaný, krásně hustý a zdravý, ale stále po kolena, na jiném místě ještě pár keřů s trošku spálenými list, protože tam značkují naši psi). Neopadavou hlohyni jsme bohužel loni vykopali, protože v trvalém stínu špatně kvetla a dekorativní plody ničily houbové choroby  - její oplégry, které jsme nechali zakořenit na použití jinde na slunném místě, jsou ještě malé. Bobkovišeň mám ve volně rostoucím živém plotě jen jednu - musela jsem ji přesadit ze slunného místa, kde vymrzala a byla ošklivá, nyní ve stínu pustorylu se hodně zlepšila. Dále máme živé ploty z opadavých rostlin  - dřišťál, různé tavolníky, ptačí zob, pustoryl... Dřišťály ale postupně likvidujeme a nahrazujeme ptačím zobem, protože jejich stříhání je zážitek pro masochistu - jemné, tvrdé, mimořádně ostré bodliny v prstě, to je něco.

Máme taky rododendrony, ale ne v živém plotě, ale ve skupině, kryjící terasu, a jeden stříhaný tis, který zakrývá u branky pohled do našeho okna. (Mimochodem tisy jsou do živého plotu taky skvělé, rostou pomalu, takže nedají moc práce, jsou husté a krásné a na rozdíl od jiných jehličnanů mají mají měkké jehličí, příjemné na dotek.)

Netuším ale, co budou tazatelce fotky vypovídat kromě toho, že ty rostliny na zahradě opravdu máme - fotek nejrůznějších živých plotů je plný internet. Navíc letošní zima opravdu zatím o odolnosti té které rostliny neříká vůbec nic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
sengge - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 45.168 (?), 20.1.2015 17:06

Pro zajímavost jen malá ukázka jednoho z našich živých plotů - tavolníky - tady bohužel v červnu po odkvětu, před stříháním. A na druhé fotce moje maličkost "v akci". Mám živé ploty moc ráda, možná jsem v minulém životě byla anglický zahradník. :-)
Baví mě je stříhat - v takových situacích mi manžel říká "střihoruký Edvard", i když je nestříhám úplně do přísných tvarů, ale mám je ráda spíš v "přírodním vzhledu".



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 20.1.2015 17:15

No potěš koště, to se tedy s tím plotostřihem vyblbnete. Plotostřižna n. p.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
sengge - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 45.168 (?), 20.1.2015 17:21

Super relax na čerstvém vzduchu. Lepší než posilovna. ;-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika