Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

čerpadlo musí překonat tlakovou ztrátu třením v potrubím, tlakovou ztrátu místními odpory a výškový rozdíl mezi vodní hladinou a odběrným místem.

výškový rozdíl je jasný -to si změříte, tlakové ztráty třením jsou závislé na průtoku, vnitřním průměru potrubí - hadice, materiálu, médiu atd.

Výrobce uvádí průtok 66 l/min = 3,7m3/h

budeme li uvažovat 3/4" hadici pak tlaková ztráta jednoho metru hadice je cca 8kPa= 0,8m x 20m =16 m plus rezerva na vřazené odpory (výtokový ventil) 1m = 17m tudy cesta asi nevede.

museli bychom použít hadici min 1" - pak tlaková ztráta jednoho metru hadice je cca 2kPa= 0,2m x 20m =4 m plus rezerva na vřazené odpory (výtokový ventil) 1m = 5m. Pokud bude ustálená hladina ve studni (nádrži) například 5 m pod odběrným místem pak Vám na konci hadice zbyde:

20 m(výtlak čerpadla) -5m(ztráta v hadici) - 5m(výškový rozdíl) =10 mvs = 100 kPa což není taky žádná sláva - na napuštění kbelíku to stačí ale na stříkání to není. Chce to min. 250-300 kPa.

Snad Vám to pomůže, René

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika