Výběr kvalitní travní směsi



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
               
host - 52.120 (?) 
26.4.2009 21:47

Tak to je poprvé co někde čtu, že může vymrznout trávník. Snad u trávníku zasetého v létě nebo až na podzim může první zima udělat paseku, ale u víceletého trávnku je to blbost.Trávník prostě není obilí...

Jo sněžná plíseň ta může trávník dost poškodit, ale to je něco jiného.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 54.27 (?), 2.5.2009 0:40

Jestli ta kvalita toho Barenbrugu není prostě v tom, že kdo každý týden hobluje trávník sekačkou, prostě potřebuje odrůdu trávy takovou, která si při tom každotýdenním sekání lebedí.  Stejně jako někdo kdo seká trávu tehdy, když je vysoká 10 - 15 cm,  musí vysít jiné odrůdy, kterým zase vyhovuje takové sekání.  A kdo potřebuje píci pro zvířectvo a seká trávu dvakrát, třikrát do roka, když je vysoká  25 cm, potřebuje zase další úplně odlišné druhy trávy

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 248.30 (?), 2.5.2009 10:26

Ale to není nic překvapujícího, že různé odrůdy (a potažmo již namíchané druhy osiva) vyžadují různé zacházení. Takzvaná golfová směs se ráda nechává sekat na nízko, parková již tolik péče nepotřebuje a luční - ta je určena ke krmení hospodářských zvířat, a těm bychom to asi ze sběrného koše nesypali Osobně doufám, že Barenbrug je spíše o kvalitě jednotlivých druhů trav, které jsou ve směsi zastoupeny, protože byly šlechtěny tak, aby měly určité vlastnosti a jejich správných namícháním (a následným zákazníkovým správným výběrem pro jeho účel použití trávníku) bude, v rámci možností, dosaženo optimálního výsledku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 54.27 (?), 2.5.2009 12:56

No, u nás je záležitost často sekaných trávníků věc stará tak 10 - 15 let, na západě snad 50 let, možná i víc. Dá se tedy čekat, že tam s tím mají zkušenosti větší a tudíž jejich travní směsi budou lepší. Naši výrobci zase mohou mít větší zkušenosti s travními směsemi pro louky na píci a tudíž mohou mít zase lepší tyto směsi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 248.30 (?), 8.5.2009 13:26

Dle doporučení jiného uživatele fóra jsem se podíval na složení travních směsí Oseva Uni Choceň - pěstitelská stanice Větrov. Mají tam odrůdy trav užívané i Barenbrugem - např. Bareuro, Barustic či Barpearl. Napsal jsem jim, tak uvidím, jaká bude reakce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 248.30 (?), 11.5.2009 21:04

Oseva Uni - ŠS Větrov

Psal jsem do Osiva Uni, ochotně mi odpověděli na email. Doporučili mi vhodné travní směsi - vzhledem k mým požadavkům. Pro podrobnější dotaz mi dali číslo na jejich odborníka, který je ale tento týden v zahraničí. Zasílají osiva poštou. Vstřícný přístup a široký výběr travních směsí.

Barenbrug - Zahradnictví Adam

Nedalo mi to a kontaktoval jsem zastoupení Barenbrugu. Pán se se mnou také poměrně ochotně bavil... asi jsem ho dost rozesmál některými svými amatérsky získanými představami o trávnících:-) Ale chtěl bych se s vámi podělit o to, co jsem se dozvěděl, protože (přesto, že je to velkoobchod), snažil se mi poradit. Koupě Barenbrugu v malém probíhá na e-shopu nejmenované firmy (googlem zjistíte vše, nechci dělat reklamu), tam se dají objednat jednotlivá balení.

Pán vyvrátil mou představu, že když po naší zahradě budou občas běhat děti a trávník se bude "užívat", potřebuji hřištní směs. Na to by zatěžování muselo být mnohonásobně větší (asi 10X). Směs Gazon by dle něj měla být úplně v pohodě.

Co se týká zakládání trávníku, zdůraznil přidání plaveného písku o nízké frakci - tak 4cm vrstvu písku zapracovat do hloubky asi 12cm (máme u nás středně těžkou půdu).

A také se zmínil, že nejen zalévaní a hnojení, to prý samozřejmě také, ale častá seč (v hlavní růstové fázi z jara tak jednou za 3 dny) dělají odolný a hustý trávník. Jinak děkuji všem uživatelům za jejich cenné rady a doporučení!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 88.133 (?), 2.1.2011 18:30

Travní směsi sestavené z odrůd holandských, či francouských opravdu vymrzají častěji, jsou více náchylné k plísním v našich podmínkách. naši výrobci travních směsí to již zjistili a proto preferují trávy pocházející z domácího šlechtění. Vyplatí se to.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
jikok - (48) - 169.89 (?), 3.6.2009 16:32

Dobry den, dovolte moji osobni zkusenost. Potreboval jsem doset travnik tam, kde zcasti radil mraz, roundap a take zahradni technika v mistech zanedbanych. Protoze lokalita je sucha, na piscite pude a neplanuji vyrazne zalevani, poradil mi technik z Agra CZ travni smes "sucho". Koupil jsem cely pytel. Teprve kdyz zacaly rostlinky vystrkovat listky, nastalo zdeseni. Pak jsem se sel podivat na slozeni osiva. Ejhle, 5% jetele... Nevinim technika, proste jsme si spatne rozumeli, nekam na louku by to byla vyborna kombinace hloubeji korenicich trav. Ale na okrasnou zahradu? No Bofix ukaze co umi.. Takze nez koupite, ptejte se vice nez ja..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 49.179 (?), 8.8.2009 8:43

Chci koupit osivo z Uni Choceň na zahradu "parková směs- UNIPO UNI 2, je to pro sušší podmínky. Máte někdo zkušenost? Je to dobrá volba? Vypadá dobře? Nikdo po trávníku chodit nebude. Jen při kosení. díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 49.179 (?), 9.8.2009 7:36

Nikdo neví?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika