Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

obnova již vzrostlého trávníku bez "orby" obměny půdy je vždy těžší. Z fotek zcela nelze poznat jakou tam máte "směs" jde mne o dominantní travní druh. Předpokládám, že to bude asi jílek. Přesev VV-2 osobně moc nedoporučuji, nemyslím si, že se prosadí tak aby jste byl spokojený. Pokud Vám jde o to mít co nejvíce kostřavový trávník tak výběr chápu. Ještě k VV2, pokud by se podařilo toto osivo zapojit, tak počítejte, že v místech kde se bude více chodit začne postupně převládat lipnice luční a vzhledem k tomu, že se jedná o listově silnější druh a také tmavší, bude vytvářet barevně odlišné fleky a nebude to nic hezkého. Docílit změnu již osetého trávníku je velice težké, původní druhy (odrůdy) tam vždy budou a nové budou "vytlačovat", proto je dle mne lepší dosévat vždy podobnou směsí co tam je nyní a pouze ji doplňovat o nové druhy a odrůdy. Změna bude postupná a jistější na výsledek.

Osivo, pokud tam máte nyní hlavně jílek, tak bych doporučil např. VV 3/3 (jílek / kostřava) nebo mix (kostřava, jílek, lipnice) VV 6/1. Pokud již máte VV2 tak ji nevyhazujte a použijte.

Po osetí je dobré povrch pokrýt substrátem třeba od Agra, nebo dle mne i lepší substrát prodává Bauhaus pod značkou Gardol. Substrát musíte aplikovat ručně (vrstva do 1 cm na osivem), rozmetadlo je nesmysl, to funguje jen na hodně sypké materiály (hnojivo, písek). Slabší vrstvu můžete dát i pod osivo. Lehce uválcovat. Poté zavlažujte a hnojte. Pamatujte do budoucna na vertikutaci, čím více kostřav v trávníku bude tím více bude plstnatět. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika