Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

Stomp 330 se např. doporučuje aplikovat v travách na semeno až do 3 dnů po osetí. Jeho účinnost je především na plevel v počáteční fázi růstu, v tabulce účinnosti jsem nenašel jak kostřavu tak lipnici luční. Stomp 330 je označován především jako herbicid.

Zde cituji přímo z návodu : Stomp 330 EC inhibuje počiatočný rast a vývoj klíčiacich citlivých druhov burín. Zasiahnuté rastliny hynú krátko po vyklíčení alebo po vzídení. Samotné klíčenie nie je ovplyvnené.

Stějně jako Vy aplikoval Stomp 330 pan Malý z jiného vlákna a jemu trávník vyklíčil zcela normálně. Rychlost klíčení bych přičítal nižším ranním teplotám, travnímu druhu a přesev bohužel není to samé jako nový výsev do ideálně připravené půdy. Pokud jste tedy měl možnost osivo zahrábnout tak bude záviset jak reálně hluboko se dostalo. Pokud více jak 1 cm tak to bude klíčit hodně pomalu nebo vůbec. Na přesev se doporučuje dávka 4 - 5 kg/ 100m/2.

Mne v současné době po 14 dnech na malém kousku (nového výsevu do předem připraveného substrátu) vyklíčilo zatím jen 40 % z osetí. V přesevech mám nové klíčení patrné jen velmi málo a to je již více jak měsíc co jsem to dělal.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika