Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ještě jednou dobrý den,

Mirko, je hezké jak jste zápálená a vidím, že máte docela nastudováno, ano pouze v USA mají na lipnici přípravek, který však dosud není v Evropě dostupný. Pokud budete používat Targu tak opatrně a pouze lokálně nebo si zničíte celý trávník. Targu snesou ve srávné dávce jen Kostřavy!!!. S dávkou dle návodu nebo napiště pošlu Vám ředění. Zkuste však snížit výšku kosení, jednak tím trochu zamezíte lipnicím kvést (mají květy i hodně nízko) já jsem např vždy kosil s nastavením 3 - 3.5 cm a vzhledem k druhu směsi to nebylo, měl jsem díky hustému trávníku problémy s velkým množstvím stařiny, hnědnutím spodní čásích listů a občas mne potrápila i plíseň. Snížil jsem na výšku 2 - 2.5 cm a je to úplně něco jiného, trávník je jednak daleko více odolný proti sešlapu, také je pružnější a hlavně může k němu více světla. Stařiny je nyní méně a daleko lépe se vyčesává. Zalévám pokud neprší stále stejně tj. 1 - 2x do týdne, v parném létě max. 3x a to dávkou 10 - 15 L/m2. Hnojím 1x za 6 týdnů organickým hnojivem od Pure + jsem nyní začal používat chelát železa.

K té vřetenovce, nyní bude na trhu možná pár bazarových strojů, jelikož Tomáš Šena (původní dovozce Atca) konečně dokončil ryze českou vřetenovku - Swardman Edvin, který je konstrukčně již daleko dále než Acto/Allet a hodně nadšených trávníkářů co mají vřetenovky jej budou kupovat. Vlastním také ruční vřetenovku Fiskars a používám jí nyní více než Atco. Je to lehké, tiché a ještě si zasportuji. Špatná také není např. Akumulátorová Gardena. Vše je hlavně o tom jak máte, kvalitní ostré a dobře seřízené vřeteno a jeho otáčkách. Ostatní je jen "komfort" navíc. Každopádně s vřetenovkou s předním válcem se nad. 4 cm  ani moc sekat nedá, poznal jsem to poměrně rychle. Cena českého edvina je však stejná jako u Atca, ale za pár měsíců již nebudete řešit kolik to stálo, ale jaký máte trávník a radost z něho.  Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika