Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

co se hnojiv týče, tak samozřejmě dobrého výsledku docílíte i s běžnými hnojivy. Pouze je dobré si pohlídat dávku a hnojit rovnoměrně + poté např. zalít nebo hnojit před deštěm. Minerální hnojiva fungují většinou rychleji, tj. po hnojení tráva poměrně rychle roste, tvoří hmotu.  Profi dlouhodobá hnojiva jsou jiná především v tom, že dusík je ve formě rychle a dlouhodobě působícího, tj. tráva neroste tak rychle + jejich výrobci mají většinou hnojiva pro specifické podmínky a použití. Pokud to někoho baví tak může hnojit i "obyč" hnojivy menší dávkou a častěji, výsledek může být podobný.

Osobně jsem začal omezovat chemii a hnojit jinak. Hnojiva Pure jsou z pohledu poměr hodnot NPK / cena, drahá, ale také neznamená čím více NPK tím lépe. Nicméně jsou z větší části organická což je mne sympatické a trávník po delším používání roste a funguje jinak. Nejde mne o rychlost růstu, ale to aby trávník byl silný, hustý a zdravý. Myslím si, že trávník (nejen) by měl být hnojen i jinak než NPK. Je potřeba do půdy stále dodávat organické látky. Např. kvalitní vermikompost dokáze také poměrně slušné výsledky i když jeho cena je brutální.

Čím hnojit je na každém, pokud Vám někde prodají hnojivo Pure na váhu a poštovné bude přiměřené tak to vyzkoušejte. Já kupuji hnojivo Pure ve standartním balení, dnes jeho dva největší prodejci v ČR jej dovávají s dopravou zdarma. Ve Vašem případě při tak malé ploše je rozdíl v ceně hnojiva dle mne zanedbatelný. Pro Vás je problém v tom., že 25 kg máte na hrozně dlouho. Pokud uvažujete hnojit tu plochu co máte na fotce tak ročně budete potřebovat celkem cca 3 kg hnojiva (jaro-léto  - 5x hnojení) a 1 kg hnojiva na podzim + zimu (2x)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika