Řasožrout - test



Stránky: 1,  2   
host - 125.170 (?) 
11.7.2006 15:39, zobrazeno: 25224x
Mám doma přírodní jezírko - bez folie zhruba 4 měsíce bylo naprosto čisté ale zřejmě důsledkem veder začla kvést voda byl jsem zoufalý a tak jsem si objednal řasožrout nyní bych se s vámí chtěl podělit zda to bude fungovat či nikoli. Dnes tj.11.července 2006 jsem ho tam nasypal cca 0,5 kg a budu popisovat co se děje.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 126.21 (?), 19.7.2006 11:06
Dnes je to 10 dni alespon myslim a po řasách není ani stopy a to jsem nedal ani celé balení na tolik vody kolik bych měl. Tedy ve zkratce opravdu funguje..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 0.50 (?), 16.9.2006 10:40
Zdar. Kolik asi stoji rasozrout?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 1.251 (?), 24.9.2006 10:39
Spíš by mě zajímalo co to je. Jestli to je nějaká chemická věc, pravděpodobně to posune přirozenou rovnováhu nekde jinde a potom bude potřeba používat řasožrout pořád. Nehledě k tomu, že může likvidovat žáby, čolky a podobné živočichy, kteří by se tam jinak usídlili.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 45.227 (?), 11.4.2007 0:45
Řasožrout je přírodní produkt. Jedná se o přírodní horninu, která má schopnost upravovat pH (mírně okyseluje), ozdravovat vodu a vázat na sebe škodliviny. Postupně uvolňuje minerální látky, které mají velmi dobrý vliv na růst rostlin a zdraví rybiček. Nejúčinnější je přidání Řasožrouta do filtrace. Nemáte-li filtraci lze jej nasypat přímo do jezírka. Podporuje množení nitrifikačních bakterií. (čistí vodu) Řasožrout podporuje vytvoření přirozené biologické rovnováhy a účinně zabraňuje výskytu řas ve vodě. Účinek je dlouhodobý, minimálně 6 měsíců. Právě proto, že se nejedná o chemikálii, nelze od Řasožrouta očekávat okamžité výsledky po aplikaci do vody. Účinek se projevuje postupně v průběhu cca 10 dnů. Problematika řas ve vodních nádržích je poměrně složitá. Samozřejmě "řasožrout" za Váš nevyřeší ÚDRŽBU Vašeho jezírka - pravidelná výměna části vody, mechanické odebrání řas z nádrže, zamezení průniku fosfátů a dalších živin (dusičnany, dusitany...) zpravidla způsobený překrmováním ryby, nevhodná hnojiva trávníků a hnojení vodních rostlin. Fosfáty se do jezírka dostávají i prostřednictvím doplňování vody z vodovodního řádu. Nedostatečné provzdušnění vody, nevhodná filtrace. Nevhodná aplikace různých chemických přípravků proti řasám. Mnohdy bývá problém i v nevhodně založeném jezírku (příliš mělké, vodní plocha osvícena sluncem, voda se přehřívá, kazí. Chybí cirkulace,okysličení vody), "přerybněné" jezírko, nedostatek či úplná absence vodních rostlin. Řasožrout Vám pomůže i v malých nádržích, kde obecně je nejproblematičtější dosáhnout čisté vody bez řas. Na druhé straně je potřeba si uvědomit, že řasa do vody přirozeně patří. Lidé se snaží uměle její výskyt minimalizovat. Někteří dokonce používají i Savo či zkoušejí jeden "zaručený" prostředek za druhým. Čímž dosáhnou toho, že mají v jezírku zkaženou, téměř mrtvou vodu. Jsme připraveni Vám poradit jak konkrétně ve Vašem případě optimálně postupovat. Petr Marek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 84.35 (?), 23.6.2007 23:23

Dobrý den! Mám umělohmotné jezírko (140 l) pro vodní želvu. Ikdyž mám zapojený filtr (Fluval 205), voda mi po několika dnech vždy zezelená. Jezírko je na slunci, ale myslel jsem, že filtr to utáhne. Ale nevím jaké filtrační náplně by byly nejvhodnější. A nebo pak Řasožrout?

Děkuji JIP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 45.227 (?), 17.7.2007 9:05
Dobrý den, vodní želvy jsme dříve také chovali. Moc dobře víme jak dokáží znečistit vodu :( Ale jinak jsou tyto želvy velmi hezké a zajímavé. Ve Vašem případě doporučuji: "Řasožrout" v kombinaci s Zeolagunem. Obojí jsou čistě přírodní minerály s přirozenou schopností účinně čistit vodu. Doporučení - část vložit do filtrace a zbytek vysypat na dno nádrže.

Zeolagun = 100% přírodní zeolitový minerál sopečného původu. Je vysoce porézní, má schopnost na základě výměny iontů absorbovat velké množství látek škodlivých rybám. Zejména se jedná o absorpci NH4 (amoniaku) za iont sodíku Na. Jeden gram zeolitu je schopen odebrat z vody 7 – 14 mg NH4 – amoniaku.

Řasožrout má bakteriocidní vlastnosti - dokáže Vám pomoci rovněž máte-li problém s tzv. kvetoucí vodou. (Kvetoucí voda ... nejedná se o klasické řasy, ale o jednobuněčné organismy podobající se svou stavbou buněk bakteriím.) ---
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 170.4 (?), 12.3.2008 21:30

Mám vybudované přírodní jezírko o velikosti 5 x 4 m a hloubce zhruba 1 m.Do jezírka přitéká voda z melioračních trubek a to i v dobách velkého sucha.Voda jeto zřejmě čistá,protože tam mám kromě leknínů,rybek i raky.Problém je s jakousi hnědou řasou, která se vztyčuje odedna k hladině a pokud ji jednou za čas nevytahám hráběmi, zaroste snad celé.Otázka je, zda tady pomůže ten řasožrout??? Pokud ne, prosím o radu co stím.Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 197.87 (?), 13.3.2008 7:17

Dobrý den,

nepomůže (možná jen na chvíli). Přívod z melioračních trubek je chyba. Příkon vody musí být prostý živin, ze kterých profituje řasa, což u vody, která prochází vrstvou ornic a zemin do melioračních svodů není. Dopouštění vody musí být v nezbytně malém množství (výpar atd.).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 170.4 (?), 13.3.2008 15:52

Zdravím, voda z trubek přitéká a odtéká neustále, nedá se zastavit. Tak co mi poradíte jiného???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Kouří do místnosti29.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika