Dotazy na chov ryb



Stránky: 1,  2   
host - 13.194 (?) 
13.7.2015 22:54, zobrazeno: 55091x
dobry den chtel bych chovat pstruhy avsak statisice ci milony na uzavrene sistemy nemam.Nedavno jsem se vsak dozvedel ze ryby muzu pestovat vsude (ruzne nadrze na vodu bazeny atd) jenze co vim uzavrene systemi obahuji cisticku odkalnovac generator kysliku atd ME by teda zajimalo ja je to teda reseno v domacich podminkach kyslik my asi zajisti filtrace ktera aj cisti avsak voda se podleme musi casto menit a pri dnesni cene vody se mi zda neekonomicke menit nekolikrat mesicne vodu v nadrzi.Proto se ptam uvazuji da se pstruh ci candat pestovat v 1000litrovej nadrzi (Ta klasicka bila v tom kovovem ramu jak dlouho ta voda vydrzi kolik ryb se tam vejde jak tam dostanu kyslik atd.Rad bych nejakej podrobnej navod
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 13.7.2015 23:21

Za prvné pěstují se kytky, zvířata... jakákoliv... se chovají.

A za druhé, to, že člověk před plánovaným chovem uvažuje o ekonomické stránce, je v pořádku, ale z Tebe mám pocit, že chceš mít všechno za nic a že ryby hodláš chovat celkem zištně absolutně bez ohledu na ně. Takže možná Ti někdo jiný dá komplexnější podrobnou radu.

Já Ti dám dvě krátké. I ryby jsou zvířata, což znamená živý tvor a nějak mi nepřipadá, že bys měl k živým tvorům dostatečný respekt, takže spíš nech chov někomu jinému.

No a ta druhá rada, pokud přesto chceš konkrétní informace, namáhej si hlavičku, strejda google Ti poví vše, co potřebuješ.

P.s. Za tykání se omlouvám, ale vykání mi nějak nešlo přes prsty.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 156.52 (?), 14.7.2015 19:36

Keby ste boli skutocnym odbornikom na chov pstruhov, vedeli by ste, ze pstruh, ci uz potocny, duhovy alebo sivon potrebuju cistu, studenu, bohato okyslicenu vodu. To znamena, ze chovna nadrz by mala mat pritok z potoka a odtok, ktore zabezpecia prirodzene splnenie vyssie uvedenych podmienok. To vo vasej 1000 l nadrzi bez pritoku a odtoku vody nie je urcite splnene, preto jednoznacnou odpovedou na vasu otazku je NIE, NIE JE TO MOZNE.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 13.64 (?), 14.7.2015 20:35
tak zmova se neptam nachov ale nato jak k jakeliv nabe pripojit cisticky tedy jak si sam doma vyrobit domaci uzavreny system abych ho nemusel za statice kupovat vite umelem chovu ryb sam prd chov ryb v uzavrenem systemu uz je par let znama skuste se podivat na internet pak zjistite co jste napsal za kravinu muzete si koupit system za 400t proch tuny ryb rok obsahuje 10 nadrzi cisticku zarizeni pro regulaci teploty atd napsat ze k chovu ryb v nadrzi potebujete potok tak to je gol nechcu nic vic jenom to jak projit domaci cisticku odpadnich vod z nadobou
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 13.64 (?), 14.7.2015 20:37
pripojit
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 38.245 (?), 15.7.2015 1:39
Tazatel má pravdu, jde to uskutečnit, jen na jednu nádobu o velikosti 1000ccm je to neekonomické, to je lepší kombinovanou filtraci s čerpadlem, uv-lampou a měnit vodu s pomocí vlastní studny, jako to máme my.Čerpadlo s filtrem pro několikanásobně větší objem běží nonstop, krmení máme z jižních čech, o ekonomice se mluvit nedá, jen to máme kdykoliv k dispozici.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 13.32 (?), 17.7.2015 20:07
tak se podarilo sehnal jsem dve mensi cisticky mam to tak nadrz 12500l propojenou s dvema plastovejma bednama od pilin propejne s cistickou pres jednu bednu jde do cisticky pres druhou zpatky do nadrze ted jeste premejslim jak usetrit na energii u kysliku jsem dumal jesly kdybych pridal pomocne cerpadlo do bedny co jde zpatky do nadrze aby byl rychlejsi prutok zda by to nestacilo kazdopadne bych zkusil cisticku hodit na solarko a fontaku na kyslik taky kazdopadne neekonomicke to neni to ten vas system jo cistika totiz narozdil od filtrace nemusi bejt non stop v provozu mimochodemdo kupy mi to prisli dat kluci od firmy co ty predrazene systemi prodavaj 400t me stalo 50t naftu a demizon slivky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 216.89 (?), 1.10.2015 8:52

V tomto příspěvku a jeho odpovědí zaznělo několik nepravd a mistifikací... Již druhým rokem mám doma zahradní jezírko (rybníček) cca 30-40m3 a letos na jaře jsem zkusil chov pstruhů! Vžádném případě nesouhlasím s názorem, že nelze chovat pstruhy bez přítoku, či pravidelného měnění vody!!! Vodu jsem nikdy neměnil a přítok také nemám! Platí celkem jednoduché zásady (když mluvím za sebe)... Čím hlubší jezírko (rybníček) tím lepší - já mám kolem 2-2,4m v nejhlubší části... ta zabírá cca 1/3 celého jezírka! Filtraci mám zcela běžnou a cenově dostupnou... celkem do 15 tisíc... Dále ještě výkonné vzduchování (1000l/hod.) za 3 tisíce! Jezero by se nemělo zbytečně přehřívat přes léto, nejlépe umístit tak, aby nebylo na přímém slunci, popřípadě řešit nějakou zástěnou či zastřešením (já natáhl nad jezírko zelenou PVC zástěnu na plot za pár korun)! Takže nesouhlasím ani s názory, že to bude stát statisíce! Na jaře jsem koupil cca 100 pstruhů duhových na zkoušku, měli 6-9cm! Všude jsem se dočetl, že pstruh duhový potřebuje chladnou vodu a že dokonce při teplotě (dlouhodobé) nad 20°C umírá!!! Letošní léto (několika týdenní tropy kolem 35-40 °C) mě přesvědčilo, že chovat pstruha lze i doma v jezírku bez přítoku! Voda měla několik týdnů (ty tropy) cca 25-28 stupňů a pstruzi se krmili jako diví!!! Celková úmrtnost za letošek? Asi 5 ks na jaře (byli potlučení při převozu) a přes letní tropy jen cca 8-10 kousků... na což jsem hrdý, protože v té době v mém okolí vychcípali skoro všechny chovné rybníky rybářů (jsem z jižních čech)! Teď mají moji pstruzi po 5 měsících chovu cca 25cm a je jich tam pár čilejších při krmení, kteří atakují třicítku! Ale i tak mě tato první chovatelská sezóna pstruhů naučila pár poznatků a to je, že není dobré kombinovat s jinou rybou (např. kapr), že pstruh nesbírá poletující hmyz (bláhově jsem si myslel, že to bude hezká podívaná na přirozený sběr pstruha, ale jak mu dáte čichnout granulí, tak je nic jiného nezajímá - leda je nechat hladovět a to by pak možná z vody skákat začali) a nejdůležitější poznatek je, že budu příští sezónu kupovat automatické krmítko na granule, protože krmení ráno a po práci není moc efektivní (touto dobou mohli být pstruzi o něco větší, kdybych nainstaloval krmítko a krmil je i v době, kdy jsem v práci)... Takže tak... jde to i celkem jednoduše...!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 130.27 (?), 12.10.2015 18:38
Zdravím chovatele ryb, máte prosím někdo zkušenost s chovem candátů v jezírku, jaké jsou přírůstky a čím krmíte?Jednalo by se o místy i dvoumetrové do hloubky a 50m2.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.239 (?), 13.10.2015 5:48

Kolik m3?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika