Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Chápu potřebu někde ušetřit, ale měl bych trochu nedůbvěru k výše popsanému řešení. Vycházím z toho (vlastní zkušenost) že na intenzivní fomě čištění se podílí hlavně povrchová část filtračních šterků, nechci to nějak přesně kvantifikovat, aby mi tady někdo z "expertů" nechytal za slovo, po mém to nebude o mnoho více jak 10cm. když si pak vezmu, že na 10m2 plochy budu mít 1m3 kačírku a srovnám to s aktivní plochou kupovaných (a mnou prodávaných) filtrů, je to hrozně málo. Když pak vidím, jak fungují filtrace, na kterých je plocha pro přisedlé mikroorganismy řádově větší (a tabulkové hodnoty udávané přímo výrobcem zákazníkům vždy ponižuji koeficientem dolů - jinak by to asi nefugovalo) , nevidím přílš šanci pro efektivní provoz. Po mém by jste museli mít to mokřadní jezírko opravdu velmi veliké - teď hovořím hlavně o ploše. Nutné je dle mého nějaké mechanické předčištění - a i tak se Vám časem kačírek zanese. Co budete dělat pak - znovu to všechno čistit?
Jeden z hlavních principů fungování "drahých kupovaných" filtrů je jednoduchý - narvat do co nejmenší krabice (zákazník má malou zahradu a velká černá bedna ho rozčiluje) co největší plochu (hovoříme přeci o mechanicko biologické filtraci) a to takovým způsobem, aby to šlo snadno čisti (po mém snad nejdůležitější fkator pro výběr filtrace) Proto ty filtry ala "BLAUMAX" kde se na krabicích dočtu fitlrační výkon 30000 litrů. Prodávám značku, která je myslím řádově jinde než tyto, a i tak údaje zákazníkům koriguji - některé jsou podle mne velmi marketingově nadnesené :)
Neříkám, že kořenové čistírny nefungují, jen je tomu potřeba trochu dochytat mušky :)  Pokud by jste někdo měl zájem , zkuste napsat na hrkal_zavináč_vladeko.cz a odkázat se na tuhle diskusi. Rád se s Vámi o tom pobavím, aniž bych pak musel reagovat na posměšky typu "nechal jste se natáhnout při výkopech"

Pro ty, kdo mě obratem napadnou ze skryté reklamy :
1) ano, prodávám "drahé filtrace"
2) ano, jezírka jsou mým koníčkem a nejsme líný vzít lopatu do ruky
3)  navzdory tomu, že filtrace prodávám, zápasím doma s kořenovou čističkou (protože mi to baví viz bod 2)
4) nesnažím se zákazníkům nacpat to, čeho mám na skladě nejvíc, ale to, co mu pomůže, protože jsme malá firma, a když mu to nebude fungovat - vynadá jenom mě - protože najde téhož člověka, co mu to prodal, a ne třikrát do roka měněného znuděného prodavače :)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika