Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pojem "hodnota vody v pořádku" může být bohužel někdy zavádějící. Velice totiž záleží, jakým způsobem se tyto hodnoty zjišťují. Pokud se např. měří papírkovým indikátorem, ten má nějakou životnost a s postupem času se měřená hodnota může silně rozcházet s realitou.

Uvedu příklad. Měřil jsem hodnotu pH 6in1 od Oaze. Hodnoty stále vycházeli velmi nízké. Nepodařilo se mě tento stav změnit (ani způsoby silně drastickými). Po změření nově zakoupenou kapkovou sadou Sera, jsem naopak naměřil hodnoty extremě vysoké (díky této nepřesnosti jsem v loňském roce přišel o tři jesetery).

Po tomto zjištění, jsem se trochu věnoval různým testům jezírkové vody a výsledky byly kuriozní. Asi nejzajímavější situace nastala u celkové tvrdosti vody. Použil jsem postupně 3 papírové indikátory od různých výrobců, kapkový testr od Sera a konduktometr. Ani při mnoha opakovaných měřeních se mě nepodařílo získat hodnověrný výsledek (naměřené hodnoty se rozcházeli v celé možné stupnici). U kapkového testru Sera, vůbec k popisované reakci nedošlo. Zkoušel jsem i vodu přímo ze studny (o které vím, že je relativně tvrdá) s podobným výsledkem. 

Po výše popsaných zjištěních, bych se také přikláněl k jediné hodnověrné indikaci dobré vody v jezírku - k její optické čistotě (když pominu laboratorní rozbory).  Pokud se tedy pravidelné obměňování vody děje z hodnověrného zdroje. Jestli někdo dopouští vodu do jezírka z veřejné sítě, pak je možné cokoliv. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika