Sloupovitá odrůda třešní - popř hrušní, švestek, jabloní a drobného ovoce



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
   
jankst - (1) - 88.20 (?) 
30.5.2008 14:44

Ahoj,
Tak já se taky přidám k diskuzi s vlastní zkušeností s firmou Sieberz. Původně jsme si chtěli koupit sloupovité jabloně v kamenném obchodě (zahradnictví), přes internet běžně objednáváme spíše elektroniku, kupovat stromky po internetu nám přišlo trochu zvláštní a riskantní. Bohužel jsme žádné jiné zahradnictví nenašli, tak jsme po rozmyšlení a přečtení pár diskusních příspěvků riskli firmu Sieberz.
Výsledek mě příjemně překvapil. Celkem 4 stromky jsem objednal 24.5. a dnes (30.5.) mi je přivezli. Uvidím teprve, jestli se ujmou, ale na pohled vypadají v pořádku, balík byl nepoškozený a v balení navíc zdarma hnojivo. Pro ukázku přikládám fotografii stromků ve stavu hned po rozbalení. Na fotce jsou tři sloupovité jabloně z nabídky firmy Sieberz, „to malé nalevo“ je mini kiwi.
Honza

stromky
stromky
stromky2
stromky2
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 0.234 (?), 4.6.2008 11:24

Dobrý den,

s firmou Sieberz jsem opravdu spokojen, to co jsem vysadil - opravdu roste. Všechno přišlo DPDčkem a v pořádku. Jenom hrozno NERO je trošku zaražené, ale to asi bude pozdní odrůdou a nadmořskou výškou kolem 530m. Perfektní je ostružiník Navaho - přišla taková větvička, kterou jsem v dubnu zasadil, v tuto chvíli mám cca 60cm přírustek a snad to bude i plodit. Borůvky jsedou jak splašené (mám k nim svedený okap a jsou u kamenné zdi na slunci, takže super... Sloupovitá třešeň Sára - měla mšice (zlikvidoval jsem mýdlovou vodou) - jede perfektně, dokonce i kvetla, ale nic z toho letos nebude. Uvidíme jak se mi ji podaří ostříhat, s tím teda nemám zkušenosti, tak pokud někdo zná podělte se prosím.

Děkuji Fanda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 3.39 (?), 27.10.2008 21:37

Dobrý den, hledala jsem na netu nějakou nízkou odrůdu třešně a přišla na vaši diskuzi. Moc by mě zajímalo, jak jste zatím uspěli s pěstováním sloupovitých třešní.  Předpokládám, že úroda letos ještě nebyla. Ale chtěla bych vědět, jak se stromečky ujaly, jestli pěkně rostou, za jak dlouho by měly plodit, případně další informace, pokud je někdo máte. Dopředu moc děkuju. Staza

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 0.234 (?), 3.11.2008 9:38

Sloupovitou "SARU" mám od časného jara, byl to takový proutek, teď je cca 2m vysoká a na jaře dokonce měla i pár květů, ty jsem ale otrhal. Pozor na boční výrustky, ty se musí likvidovat, jinak z toho budete mít nevzhledné koště. Hnojení cereritem + při výsadbě trošku kompostu a dosti zalévám. Postřik jsem zatím neaplikoval. Jinak to v zahradě vypadá moc pěkně - asi to nebude nikdy jako v letáku, ale o to mi nešlo. Cena je celkem vysoká, ale pro někoho s malou zahrádkou je to ideální. Jabloně, švestky a hrušně jsem nezkoušel, ty mám normální - s tím neporadím. Myslím, že by mohla být pěkná hrušeň...

Fanda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 15.147 (?), 4.11.2008 18:31

Až zjistíte, že to je podvod na lidi, tak bude zle. Proč myslíte, že Vám nařídili boční větve ořezávat? To můžete dělat s Burlatem taky a bude to jeden výhon do výše. Otázka je jak dlouho. To samé, když dají do barevných inzerátů sloupovitá hrušeň - Alexandra. Každý ovocnář ví, že jde o Boscovu lahvici a ta je strom košatý až až..

Podle mě existují jen sloupovité jabloně. Vše ostatní je ještě v plenkách. U těch se totiž nic stříhat nemusí a naopak, když přestřihnete vrchol, tak vám to zštětkovatí.

Juraj Kafka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?), 15.3.2009 21:39

Myslím si, že pro velmi malé zahrádky jsou sloupovité jabloně přínosem. U ostatního druhu ovoce o tom nemám žádné spolehlivé informce. Přestože mám pro pěstování ovoce místa dost, tak jsem si ze zvědavosti jednu sloupovitou jabloň vysadil. Měla už plody, ale bohužel mi ji vnuk při manipulaci se sekačkou na trávu ´v polovině kmínku přelomil. Kmínek jsem v místě poranění zahladil nožem a zatřel balzámem. Kmínek obrazil, ale bude z toho nevzhledné koště a nevím, jak to bude rodit. To mi potvrdilo to, že se sloupovité jabloně nesmí zakracovat řezem!! 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 46.80 (?), 15.3.2009 22:43

Vyberte jeden nejvzpřímeněji rostoucí výhon a ostatní odstřihněte na patku. Můžete je použít jako rouby.Sám mám odrůdu v koruně normálního stromu a je to jedna větev vzpřímená.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 73.238 (?), 9.6.2011 1:41

Přesně tak. ostatní jsou běžné odrůdy na zakrslých podnožích a k tomu důvěřiví a nepoučení zákazníci. Za pár let z toho budete mít normální strom a nebo telegrafní stožár. A pokud si půjdete do ovocné školky tak si takový stromek pořídíte za třetinu ceny. Není všechno zlato co se třpytí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 156.45 (?), 9.4.2009 13:20

Ahoj všem, včera jsem byla na Zahradě Čech v Litoměřicích a koupila jsem si sloupovitou jabloň, odrůdu STAR za 230,- Kč. Tak kdo má zájem, prodávají je tam. Máte jistotu, že se při přepravě poštou se stromečkem nic nestane a navíc je to levnější. Ušetříte poštovné (kolem 200,-) a uděláte si pěkný výlet. Vstupné na výstavu je 60,-.  Jsem zahrádkář amatér, tak jsem zvědavá, jak mi balerínka poroste. Nevíte někdo, jestli může být jenom jedna, nebo si musím někde sehnat ještě jednu, kvůli opylení, nebo stačí nějaká jiná jabloň v okolí? Díky předem za odpověď Jana.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 154.176 (?), 9.4.2009 20:21

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak veliký strom to je za tch 230Kč. U nás v zahradnictví mají asi 50-ti centimentrovou za 299Kč. Díky. Ž.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika