Domácí švestka a Domácí velkoplodá



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 168.17 (?) 
7.10.2015 21:51

a co třeba Chrudimská, či Presenta? Chuťově vyhovující, odolnější k šarce?

Lucas

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 7.10.2015 22:40
Chrudímská u nás příliš odolná šarce není.Chutná dobře, ale ta chuť se Domácí moc nepodobá. Presenta ve 400 metrech nemusí každoročně dozrát.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10100) - 70.240 (?), 8.10.2015 20:13

ale ta chuť se Domácí moc nepodobá

Pro mě dost velké zklamání. Miloš má na zahradě mnohem chutnější, aromatickou neznámou odrůdu, kterou nazval Procházkova. Snad by se dalo říci, že to je ranější Domácí švestka. Tedy pro mě určitě zajímavější než Chrudimská nebo Hamanova.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Palo-Myjava - (18) - 174.205 (?), 8.10.2015 20:29

O.k. ďakujem za rady a komentáre. To znamená, že výber sa zúžil na:

1. Gabrovská

2. Čačanská rodna

Presenta je naozaj chuťovo podobná domácej slivke?

U Gabrovskej je ale problém s opeľovačom - písaná je Stanley alebo Lepotica, popr. rynglóta ale žiadnu z týchto tam nebudem mať.

Budú tam v blízkosti dve Katinky, durandzie, belice (v ČR žlutý špendlík) a cca 40 metrov ďalej sú ešte Jojo a TopTaste. Bude to stačiť alebo mám ísť teda radšej do Čacanskej rodnej?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.204 (?), 9.10.2015 11:09

PRESENTU do vašej polohy nesaďte je náročná na teplo, aj v teplých oblastiach Slovenska a oveľa nižšich polohách ako máte Vy dozrieva až v októbri. Niekto tu v minulosti písal o HAGANTE, tá by mohla dozrievať aj vo vašej polohe ja ju nemám. Jano

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Palo-Myjava - (18) - 174.205 (?), 9.10.2015 13:55

Je ale HAGANTA podobná chuťovo a vlastnosťami domácej slivke?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 9.10.2015 14:31

Moc ne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Palo-Myjava - (18) - 174.205 (?), 10.10.2015 9:58

A ako je to teda s tým opeľovaním u Gabrovskej?

Písaná je vhodná odroda na opelovanie Stanley alebo Lepotica, popr. rynglóta ale žiadnu z týchto tam nebudem mať.

Budú tam v blízkosti dve Katinky, durandzie, belice (v ČR žlutý špendlík) a cca 40 metrov ďalej sú ešte Jojo a TopTaste. Bude to stačiť alebo mám ísť teda radšej do Čacanskej rodnej?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10100) - 196.17 (?), 10.10.2015 10:46

Zdravím na Myjavské Kopanice, pán Palo. Buď si Stanley, ryngloty nebo Lepoticu přisaďte hned, nebo až později. Třeba je ani nebudete potřebovat. Osobně bych si pořídil jak Gabrovskou, tak Čačanskou rodnou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Palo-Myjava - (18) - 174.205 (?), 11.10.2015 12:09
Pane Petr diky za radu, ale lepoticu a rynglotu nechcem v žiadnom prípade, nad Stanley by som rozmýšľal. Ale moja otázka bola, či bude stačiť na opelenie Gabrovskej Katinka, Belica (žlutý špendlík), Duranzia, poprípade vzdialenejšie (cca 40metrov) odrody TopTaste a Jojo?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika