Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No já vycházím přednostně ze svých zkušeností a ty jsou takové že je lépe udělat u mladého stromu o nepodařené koruny radikálnější řez a vypěstovat si korunu optimální novou, než pracovat s tím co tam je. Mladý strom má užsnou regenerační schopnost a je dobré toho využít. Jinak s vámi opět nemohu souhlasit, vřeteno přece není absolutně záěrně zbabčelým tvarem, nevím kde jste na to přišel. Na správně vedených vřetenech jsou přírůstky, které nejsou menší než ty vyskokmenech, o zababčení se vůbec nemůžem bavit. Kde si myslíte že by se jinak vzaly ty obrovské plody, které na vřetenech vyrostou? Vyrostly by jen tak, z ničeho? Výkonnné listy jsou velice důležité, bez nich kvalitu neuděláte!

Tvarování je opravdu rovněž umělé podobně jako řez, ale výrazně méně důležité. Má smysl pro tvarované tvary, jako třeba palmety. U extensivních forem pěstování je to faktor nepodstatný, který se ale kupodivu neustále zdůrazňuje. Zdůraznuji že přestože rozpěrky nepoužívám nemám ze stromů vysoké sloupy, jak by si leckdo myslel. Koruny jsou rozevřené přesně tak jak mají být v závislosti od dané odrůdy...

           Ing. Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika