Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Valjevka bývá doporučována jako vhodná pro sušení, ale ještě jsem ji nesušil, protože u mě byla teprve první větší úroda, která se snědla za čerstva.Několik plodů ještě zbylo.Obecně vzato bych řekl, že pro sušení je vhodná většina švestek, zvláště ty, které jsou méně štavnaté, a s menší velikosti.Taky rozhoduje zda je při sušení možnost využití sušičky, nebo jiného výkonného prostředku.Na radiatoru se švestky usuší taky,ale pro tento způsob sušení se šťavnaté plody hodí méně.Letos mi asi nezbude mnoho švestek na sušení, protože je sním za čerstva.Naproti tomu jsem sušil plody Zelené rengloty, které jsou velmi šťavnaté.Trvalo to v sušičce déle, ale jde to.Možná bych taky pro sušení doporučil výborné plody Katinky.Strom bude taky více odolný šarce.Toptaste je dobrá pološvestka, odolná,ale v jejím případě bude vadit při vypeckování místy neodlučitelná pecka.Ucelená odpověď na Vaší otázku bude složitě obsáhlá, protože je mnoho odrůd peckovin vhodných pro sušení.

Taky si neumím přectavit třešňové myrobalány.Možná to budou ty, které vídáme na mezích a v remízcích.Ty jejích plody jsou menší velikosti.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika