Zdravím, Pavle. U mě se jistě bude taky jednat o záměnu, jelikož bude Dapple Dandy kroutit už třetí sezónu a je z Ostrohu. Pokud plody nebudou mít červenou dužninu, tak je to jasné. Taky možná proto, že stromek vypadá, jako jiné asijské slivoně. Otázka je, jak vypadá skutečná švestkomeruňka. Myslím kůra a listy. Už jsem tady kolikrát psal o sousedově broskvošvestce, jejíž plody měly tamavě červenou dužninu, velmi specifickou chuť, ovšem problém spočíval v tom, že nejchutnější byla v plné zralosti, kdy ale dužnina silně ulpívala na pecce a byla velmi blátivá. Jinak z Uherským Ostrohem zase nemám tak špatné zkušenosti. Odhalil jsem záměnu jen v rané žlutomasé broskvoni Candor, místo které mi poslali zřejmě bělomasou Krasavu. Prozatím se sice jeví jak o něco pozdnější a kvalitnější (pevnost a chuť), než původní Krasava, ale pochybuju, že to je nějaká jiná odrůda, když takovou nikdy neměli. Řekl bych, že tvrzení "doposud byli všichni naši zákazníci spokojeni", je klasická výmluva, když někdo neví jak odpovědět.