Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dovolil jsem si ocitovat recentní příspěvky k této problematice zde z fóra:

Wimpi: "Výsledky testování švestky Prunus domestica L., cv. Honey Sweet s transgenní rezistencí k šarce švestky. Jedná se o soubor formátu Power Point, tedy obrazovou prezentaci odborného článku již zmiňovaného doc. Poláka. Zajímavé čtení. Pokud se potvrdí očekávané předpoklady úplné rezistence, a rovněž i další potřebné vlastnosti, svítá naše zuboženému švestkovému království po mnoha letech opět na lepší časy! Bohužel, ve článku se nezmiňují chuťové vlastnosti uvedeného klonu C5. Lze doufat, že se od staré klasické "domácí" nebudou lišit..."

Já (Mittwoch): "Nechci Vám kazit prvotní nadšení, ale od jednoho nejmenovaného důvěryhodného zdroje z VURV jsem slyšel, že s kvetením a následnou plodností to není žádná sláva. O chuti plodů zatím nic nevím, zkusím se lépe poptat...

Něco se mi plete, že jako výchozí materiál pro gen. mod. byla použita odrůda Stanley. Ale ruku do ohně bych za to nedal. Pokusím se zjistit více."

Dr. Vysloužil: "Podle přednášky by se mělo jednat o klon domácí švestky, tedy ne Stanley. Zaráží mě, že je uváděn jako cizosprašný, zatímco obyčejná domácí je spolehlivě samosprašná. Bude-li se podobně jako v opylovacích poměrech lišit v plodnosti a chuti, je otázkou, zda to bude taková spása. Další věc je, za jak dlouho se objeví mutovaný virus, který si s rezistencí poradí. Vzpomeňme, jak krátce trvalo, než strupovitost prolomila rezistentní gen Vf."

Dle fotek někteří diskutující usuzují spíše na pološvestku, což by odpovídalo genetické modifikaci´Stanley´, nikoli klonu ´Domácí´.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika