Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pěstuji v JČ ve výšce 400 m u jižní stěny domu. Letos poprvé zaplodila VITRA. Chuťově velmi dobrá, výrazná chuť stolního vína, lehce muškátová, slupka tuhá, dužnina rovněž tuhá. Hrozny byly 3, relativně velké s řídce rostoucími bobulemi.  Po odtržení bobulí od hroznu jádra nezůstávala na stopce. To znamená zcela jiný výsledek než u primárního tazatele. 

Můj problém : pět let stará odrůda červená chrupka. Letos podruhé zaplodila. Bobule malé (průměr cca 10 mm), barva zeleno - žluto  -růžová s patrným do červena zbarveným "prožkouváním" bobulí (tenké proužky ve směru "od pólu k pólu"). Hrozny relativně malé s hustě nahloučenými bobulemi. Po odtržení bobulí zůstává na stopce dosti velká část dužniny, avšak bez jader. Chuť ale velmi dobrá, ryze "stolní". Mám podezření, že se nejedná o chrupku červenou. Proto uvítám kontakt na primárního pisatele, který založil tuto sekci dotazů s cílem vzájemného porovnání vzorků. Dík, Wimpi.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika