Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Máte své zkušenosti se svým smrkovým lesem a já zase své zkušenosti se smrkovým lesem svých sousedů, s nimiž naštěstí sousedím loukou a ne obydlím.

To, že mají smrky krajáky jiný kořenový systém než kusy rostoucí hustě skryté v závětří je jistě pravda, převládající směr větrů je ale záležitost ošidná. Sousedovic hektary smrků (v nížině a ještě k tomu terénní kotlině) se při záhadných poryvech vichřic posledních několika let odporoučely kupodivu odprostředka porostu (a ne od západní návětrné strany logicky převládajících větrů), krajáky jako ostatní, všechno jedno. Všude kolem desítky hektarů smíšených lesů.

Bude také záležet na zamokření okolního terénu a řadě dalších vlivů, ale pokud se debata zvrhává v osobní útoky dvou "nesmiřitelných" táborů, nedobere se tazatel žádné smysluplné rady. Asi by se většině z Vás nechtělo usínat s rodinou před vichřicí pod hradbou lesních stromů nad střechou domu.

Osobně jsem zasázel doslova tisíce stromů na jinak nevyužitelné pozemky a tak dobře vím, že je to i o odpovědnosti. To, že orgány státní a místní správy na běžnou pravidelnou údržbu stromů většinou kašlou je věc jiná. Není přeci třeba nechat růst stromy v obydlených oblastech desítky let bez jakékoliv údržby, není přeci nutné nechat výsadbu doslova dožít a po nevyhnutelném konci přestárlých a přerostlých stromů teprve sázet mladou výsadbu a čekat další desítky let na obnovu porostů. Prostě se včas mezi dospělé stromy zasadé mladé a obnova je zcela plynulá a přirozená. A to jak ve městě, tak i v určitých druzích lesních porostů !!!

Ale chápu úředníky. Myslet hlavou a používat veřejné finance logickým účelným způsobem bolí, je lepší v těžebním věku vše vyhladit a na mrtvé pasece založit zcelka novou výsadbu od nuly. Tak za 80 let v novém dospělém lese nashle!!!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika