Břečtan na dům



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                  
host - 64.142 (?) 
21.5.2010 11:12

Za prvé: vy jste pravděpodobně největší odborník ve Střední Evropě, omlouvám se, že jsem vám uzmul toto právo pane Boštičko

Za druhé: zde nebyla řeč o nové fasádě ani domu

Za třetí: v příspěvku jsem zmínil myslím vše podstatné, tedy i pracnost, kterou břečťanová "fasáda" vyžaduje a to je především řez - tedy i pod střechou, aby nešplhal do okapů a na střechu, kde by dělal rotyku.

Předpokládám, že tazatel sám je svéprávný a umí se na základě těchto informací rozhodnout. Můžu odpřísáhnout, že nejsem ničí nepřítel, ani klávesový radil, s břečťanem mám své zkušenosti, toť vše. Přeji hezký den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 119.49 (?), 21.5.2010 11:52

Pane hoste, jestli v celé Střední Evropě, to opravdu nevím, ani jsem nečetl Váš příspěvek, ani jsem na něj neodpovídal. Psal jem pouze svůj názor na dotaz tazatele. Má odpověď byla jasná, stručná a hlavně se opírala o osobní zkušenost. Pokud jste se v mém příspěvku snad poznal, to je mi opravdu líto, avšak nepochybuji o tom, že nejste klávesový radil, ani ničí nepřítel a pevně věřím, že s břečťanem máte své zkušenosti, ovšem nechápu, jak jste mohl byť nepatrně pomyslit na to, že by mohlo jít třeba o Vás.

  I já Vám přeji hezký den.

           Milan Boštička

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 185.138 (?), 21.5.2010 13:39

Tak moji sousedé by třeba taky napsali, jak to skvěle pokryje velké plochy, trvalo to docela dlouho, než to dorostlo nad 1.patro a až teď začínám prudit, protože se pod taškami tlačí dovnitř, taky okapu to asi nesvědčí. A díky různým přístavkům to z jejich strany ani dost dobře ostříhat nejde. Z mojí zase jen to co je uvnitř. Svůj dům jsem zateplil EPS, ale břečťanem zase popínám zdi k dalším sousedům. Se stříháním počítám a panašovaný Golden Heart je teď obzvlášť zářivý.

Ohledně zvířat - v zimolezu a později plaménku hnízdila konopka zahradní, o břečťan nejeví zájem nic, jen vrabci sbírají buď mšice, nebo mravence. Na hlodavce mám kočku, bohužel stejný zájem věnuje i všem opeřencům.

Proti psímu vínu, ze kterého padá takový prášek je břečťan bez nepořádku. Zkraje se zdá, že to neporoste a pak najednou dělá metrové přírůstky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika