Příspěvky uživatele - 45.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jabloň Ametyst, 18.3.2008
Dobrý večer.Jabloň Ametyst je původní české rezistentní novošlechtění z Ústavu experimentální botaniky AV ČR ve Střížovicích.Vznikla křížením letních odrůd Nela x Vista Bella.Plody jsou purpurově červené, dužnina je vynikající, křehká a... celý příspěvek >
Chrudimská, 16.3.2008
Dobrý večer.Licenci si údajně vyřizuje ov.školka v místě vzniku odrůdy.I majitel je stejného jména. V sortimentu uvedena je.Zkuste VŠÚO.
Odrůda Vitos, Fantazia, 16.3.2008
Dobrý večer.Ptejte se v ovocných školkách.Fantazii by mohli mít.Tuším,že Vitos je rezist. kříženec s Fantazií,chutí jí podobnou.Hezký večer.
vienska nebo boscova, 16.3.2008
Dobrý večer.Já bych volil Boscovu lahvici a zimní Nelu (střední plody) vše na pláněti.
Chrudimská, 16.3.2008
Dobrý večer.Odrůda Chrudimská (Vaňkova) je pravá švestka kterou hodnotím velice dobře.Má velké a chutné plody chuti pravé švestky, je samosprašná  a vysoce tolerantní vůči Šarce.Po ošetření proti Pilatce je úrodná.Mám ji také na... celý příspěvek >
Vhodná jabloň, 11.3.2008
Dobrý večer paní Radko. Ve Vašem případě bych volil jabloň typu balerina. Dají se v zahradnictvích koupit. Stromek nemá nároky na prostor  potřebný pro kořeny i nadzemní část koruny. Náročnější je však na vláhu a živiny. Potřebuje trvalou... celý příspěvek >
Poraďte mi nějaké dobré rezistentní odrudy, 11.3.2008
Dobrý večer. Kromě zimní klasiky Topaz, Goldstar, Karmína, Melodie, Jonalord, Otava, Svatava, Rajka a Rosana, jsou tu nové Lipno, Rozela, Orion, Sirius, Heliodor a hlavně Blaník.
nové hrušně, 9.3.2008
Dobrý den. Dobrá je letní Alfa, podzimní Boscova lahvice a Konference, ze zimních potom Erika, Bohemica, Nela a Dicolor. Některé odr. jsou již starší, ale nepřekonané. S plody je to jak říká MUDr. Vysloužil. Hezký den.
jaké nové jaboně, 9.3.2008
Dobrý den. Mezi rezistentní a dobře skladovatelné zimní odrůdy patří Topaz, Goldstar a Karmína. Zatím se mi nestalo, že bych mezi nabízenými stromky některou z nich neviděl. Dobrý je i Jonalord.
odruda třešní, 9.3.2008
Dobrý den. Na červivost plodů nemá vliv odrůda, ale období náletu mouchy Vrtule třešňové,jejíž larvičky červivost způsobují. Červivosti unikají pouze ranné odrůdy, z nichž je prozatím nejkvalitnější Burlat, který se dá i zavařovat. Kvete poměrně brzy... celý příspěvek >
ovocnářská školka - Brno a okolí, 9.3.2008
Dobrý den p.Zdeňku.Mám dobré zkušenosti hlavně co se týče kvalitních stromků meruněk a broskvoní (ale i ostatních) s ovocnou školkou ing.Josef Urban Želešice u Brna, tel: 547217997.Hezký den.
Rezistentní angrešt, 8.3.2008
Pane Tomášku, přeji dobrý večer. Co chutná mě, nemusí chutnat Vám. Odborníkům chutná žlutý: Prima, Darek a Rixanta, červený: Karát, Pax, Coptivátor (mají málo trnů), dále potom Rokula a Rolonda. Ve větších a dobrých zahradnictvích se dají koupit.
jakou podnož a odrůdu, 2.3.2008
Dobrý večer. Výběr jsem navrhl dle požadavku paní Marie. Vanda je chuťově vynikající, šťavnatá se slabou slupkou. Pihovitostí (fiziologická porucha, ne choroba) trpí jen než se dostane do plné plodnosti, čily na mladém dřevě a na půdách kde je... celý příspěvek >
Jabloň do menší zahrady s horší půdou, 2.3.2008
Dobrý den paní Marcelo. Doufám, že v okolí jsou ještě i jiné jabloně, proto že vysadit jabloň jako samostatný strom je k vůli cizosprašnosti riziko. I sebelepší odrůda by Vám sloužila pouze jako okrasný strom. Vysadil bych zimní Topaz nebo Goldstar... celý příspěvek >
jakou podnož a odrůdu, 2.3.2008
Dobrý den. Já bych volil samozřejmě odrůdy rezistentní proti strupovitosti: letní Ametyst nebo Hana, podzimní (pozdně letní) Akane, raně zimní Vandu a zimní Topaz, kyselejší Melodii nebo sladší Goldstar na podnoži MM-106. Hezký den.
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika