Máte Aleši pravdu, že hůře koření, nicméně to není důvod, proč se profesionálně dodává roubovaný, s použitím stimulantů je možné bez mproblému průmyslově množit vegetativně a určitě je to snažší i než jednoduché roubování. Přísavník tojlaločny (tříprstý) je méně odolný vůči mrazům, je to vidět na plodech - i ve středních polohách, například na severní stěně bude pětiprstý mít kuličky - plody a trojlaločný nikoli. Pětiprstý má ale odolnější a podstatně bujnější i kořenový systém, vzhledem k tomu, že roubování není těžké, je velmi výhodné, zvláště pak, pokud je roub navíc na semenáčku...
Je zřejmé, že na mnoha místech trojlaločný přísavník prosperuje i vegetativně množený, ale podle zkušenosti zahradníků - profesionálů je mnoho míst, kde vegetativně množený trojlaločný přísavník roky rostl a pak to náhle "zabalil". Nejsem profesionální zahradník, ale nechal jsem si poradit. Osobně jsem měl možnost vidět ale odůmrť vzrostlého vegetativně množeného přísavníku trojlaločného pouze dvakrát. Nicméně, nejedná se o příliš rozšířenou popínavku, ve srovnání s jeho příbuzným "psím vínem".