Buganvilie



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 78.220 (?) 
23.1.2009 14:25

Zkuste Zahradu Čech. Odtud jí mám já. Mám několik barev, teď jsou v hrozném stavu, už jsem je chtěla vyhodit, ale ty špičičky jsou pořád zelené. Přesadím, ostříhám, vršky píchnu do květináče vedle a někdy se chytnou. Ani je na léto nedávám ven, mám velmi osluněné jižní okno a loni kvetla jedna z nich i 3x za sezonu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
host - 74.63 (?), 24.1.2009 17:53

I já mám tuto krásnou kytku druhým rokem. Koupila jsem ji ale již po odkvětu. Na zimu jsem ji dala do chladné místnosti i s oleandry. Listy opadaly, to je asi v pořádku. Jak ale dál? Kdy ji přenést do teplejší místnost a jak se o ní starat. Vlastně ji již letos budu mít 3.rokem, loni zezelenala, ale nevykvetla. V létě byla venku u baráku na jižní straně.

Díky, Marie

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
aleachiM - (3) - 14.100 (?), 12.5.2009 10:21

Mívají je v OBI. Nevybavuji si zda celoročně nebo zda je to sezónní záležitost. Mají nejen s fialovými květy, ale i červenými a béžovými 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
evka1 - (4) - 72.3 (?), 17.6.2009 19:52

Dobrý den.Ráda se připojím k vaší diskuzi o bougainvillee.Před 5 lety jsem si ji přivezla ze zahradnictví v Rakousku.Tady v té době ještě nebyla v prodeji. Až letos ji vidím v Třeboni v každém i malém květinářství a také v ČB v OBI nebo IGY, ale pouze růžovém odstínu.Osobně ji řadím za nevyspitatelnou a ne právě snadno pětovanou(50/ 50) kytku. Loni v létě jsem jí dala na balkon, slunce listy se spálily, opadaly a přes zimu mi zašla celá (měla již 2 m). Škoda! Letos začínám nanovo s 2 malými. Mají rády sice sluníčko a jedině proto "kvetou", ale na slunce bych ji už nedala. Jak jistě víte, růžové lístky nejsou květy, ale pouze okrasné listy a pouze ten béžový střed je vlastní minikvět bougainvillei. Nerosím ji, ale dbám, aby měla pořád vlhký substrát, občas zahnojít tekutým hnojivem. S množením mám také dost zkušeností, ale 100% výsledek není zaručen nikdy. Ze zkušenosti osobně doporučuji: řízkovat na jaře cca v březnu- dubnu,  rozhodně použít stimulátor (tekutý je lepší než prášek-  bez něho si množení nedovedu představit).S množením ve vodě nemám zkušenosti. Poté zasadit do země v truhlíku a lehce přikrýt průhlednou fólií, ale aby řízky mohly dýchat - jinak chytí plíseň! Dát na okenní parapet pod kterým pořádně hřeje topení. K množení potřebuje tato Kráska hodně spodního tepla(kolem 25st.C) a přesto nenechat uschnout... Přeji všem úspěchy a hodně radosti s pěstováním nejen bougainvilleí.e. PS: Nenabídl by mi někdo bílý nebo jiný barevný odstín?Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.24 (?), 5.9.2009 21:57

Přivezla jsem si větvičky z Kréty a Turecka, vždy z asi 10 se ujala 1 -2, ale stojí to za to. Nedávám ji ven, roste pouze za oknem v obýváku, ale kvete až 4x za rok. JInak se dnes objevuje i v lamých zahradnictvích. Jitka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika