Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No, já vím jak vypadá stroužek napadený vlnovníkem a přesto ho (roztoče) lupou s 6-10× zvětšením nebudu hledat. Pokud česnek smrdí v době pro sázení, buď jej nesázím vůbec nebo jej mořím v Sulce po dobu 2-3 hodiny.

Neznámý česnek může mít háďátko, které je původem ze sousední "mazlavé" cibule a nemám šanci jej najít (mikroskopem bych hledal týdny a přesto bych jej mohl minout). Proto je jednodušší, takovýto pochybný česnek namořit máčením na 12 hodin v Sulce a pak pro jistotu nasázet na karanténní záhon. Pokud je z něj úroda zdravá, pak další generace za své vlastní osobně kontrolované sadby mohu dál již točit bez moření.

Ani háďátko nebo vlnovník se na zahradu nedostane jinak, než zavlečením s pochybnou sadbou (vlnovníka nejčastěji s cibulemi tulipánů či gladiol). Molík, chřestovníček, vrtalka pórová. houbomilka česneková a mšice sice přiletí, ale nepáchají fatální škody (nebo se to dá řešit postřikem).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika