Dobry den, rad by som sa opytal ohladne identifikacie ukoncenia kvasenia v kvase.
Mam jablkovy kvas v 120L sudoch zalozeny pre 9 tyzdnami, teplota 12-15C. Pridal som aj chladnomilne kvasinky, acsak neviem ci spravne. Termin v palenici som dostal az niekedy polka 3 mesiac 2023. Teraz sa mi vyskitla moznost ist palit a tak som isiel skusit pozriet ci je kvas ready a tu je ta otazka ze ci zhasinanie ohna je spravny indikator pretoze ten CO2 citim ze mi bije do nosa..Avsak kvas je prikryty foliou na povrchu kvasu a jedna vrstva bola cez hrdlo sudu a na tom veko sudu. Ten CO2 ani nemal ako asi uniknut... je mozne ze je to falosny indikator v tomto pripade?
Odobral som aj vzorku zo stredu sudu, odfiltroval pevne castice a nalial do odmerneho valca. Cukromer ukazoval blizko 0.