Hnijící kvas?



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 25.10 (?) 
14.9.2016 12:39, zobrazeno: 18315x

Zdravím, letos jsme nasbírali asi 150 litrů trnek, švestek a kadlátek(mix) a asi před týdnem a půl jsem je očistil, trochu rozloupal a lehce podrtil a dal v průběhu 3 dnů do Bečky. Kterou jsem zavřel ale ne ůplně na těsno, promíchal tam dvě kila cukru a každý den do ní koukal.(bojím se že jsem tam pustil vzduch) Kvas začal kvasit, po nádechu nad Bečkou jsem se vždycky zakašlal, ale ted mě přijde že to nahoře zhnědlo a jakoby se rozpouštělo nebo hnilo a když si k tomu dám ucho tak to šumí. Mám to ve sklepě kde je od 15 do 19 stupnů teplo, Je to tak správně a nebo to mám raději odvést do pálenice kde mě to pohlídají?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 25.10 (?), 14.9.2016 12:41

Ješte jsem zaqpoěl uvéct nalil tam asi 5 litrů vody.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 158.60 (?), 14.9.2016 17:15
Zde přikládám dnešní fotografii prosím o radu jestli to tak ma byt :) děkuji předem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 158.60 (?), 14.9.2016 17:17
Zde

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 39.26 (?), 14.9.2016 17:21

Ja tiež robím kvas prvý krát a podla fotky co som videl iné kvasy tak tvoj vyzerá OK.

Ale aby si mal čisté svedomie tak odober par kvapiek ako vzorku spod tej vrchnej časti a zanes do palenice.  Oni ti hneď povedia ci je to OK. 

Trebárs so špajdlou odober vzorku. 

Ako dlho to je už v sude?

Kvas 30 dňový.
Kvas 30 dňový.
Kvas 25 dňový
Kvas 25 dňový
Kvas 20 dňový
Kvas 20 dňový
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 14.9.2016 19:22

Ten 25 dňový, velmi OK nevyzeráwink.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 39.26 (?), 14.9.2016 19:41

Viem. Vyzerá akoby mal takú bielu pleseň.  Newiem ci je OK.  Ale správa sa aj vonia ako ten 20dnovy. 

Tak uvidím. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 158.60 (?), 14.9.2016 20:04
Děkuji za komentář, udelam jak říkáte donesu kousek do pálenice, v sudu ho mam 12 dní a z toho jsem jeste 3 dny přidával takze tak kolem 9-10 dnu :)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 14.9.2016 20:22

Ten 25 denní kvas je potažen blánou křísu. Odeberte vrchní vrstvičku a vyhoďte ji. Jinak jsou kvasy OK. Nosit kousek kvasu po12 dnech do pálenice je blbost.
   Zavřete sud kvasným uzávěrem (větrajícím ven a ne dovnitř), nechte ho být a za 4 týdny jej odvezte do palírny celý. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 39.26 (?), 14.9.2016 20:37

Prosím môžte mi trošku viac definovať slovné spojenie "bránou křísu "

A kolko mm resp. cm mám odobrať?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika