Hnědý povlak na kvasu



host - 65.199 (?)
11.12.2011 14:32

Vyvjetrat, poté nalahvovat a užít si zimu s dobrou slivovičkou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1,  2   
host - 223.66 (?), 20.10.2011 10:20, zobrazeno: 10337x

Mám měsíc odleželý švestkový kvas a povrch se potáhl hnědým povlakem. Nevím jestli je to v pořádku, protože kvas nezakládám každý rok. Může někdo poradit?

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 224.23 (?), 22.10.2011 0:41
Povrch se zatáhne tu neprchá alkohol a kvas se zastaří až rok nehýbat v mezičase dát vypálit
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 249.206 (?), 27.10.2011 21:39

Přiznám se, že tohle jsem moc nepobral... takže ještě nějaký názor? Přikládám aktuální foto, ve skutečnosti je povlak tmavší a víc dohněda, fotka zkresluje.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 186.57 (?), 27.10.2011 21:52

Domnivám se, že pěna a šťáva z kvasu vám vystoupala s kvasinkami na povrch a ztmavla oxydací. Pro kvalitu kvasu by neměla mít vliv, pokud vrchní část koláče před pálením odstraňujete. Pro dlouhodobější uchování kvasu se oplatí sud uzavřít popř alespoň zakrýt igelitem nebo fólií. Jinak se mi zdá že kvas vypadá dobře, zdravě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 249.206 (?), 27.10.2011 22:10

Ono to nemá konzistenci pěny ale spíš takové mazlavé hmoty...

No snad máte pravdu. Už jsem zkažený kvas zažil. Koláč před pálením od jisté doby pečlivě odstraňuji. Tento je ale takový... jiný. Sud byl přiklopený víkem, smozřejměže ne vzduchotěsně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 220.205 (?), 27.10.2011 23:41

I já si myslím, že je vše v lati. Zakryjte kvas PE folií a vydržte do ledna. Zdraví Petr Šlosar

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 176.36 (?), 28.10.2011 10:33

Zkoušel jste kvas ohodnotit i senzoricky? Jak "chutná" pod "dekou", resp. jakou má teď cukernatost? Ono jen ohodnocení tzv. "vokometricky" nebývá vždy směrodatné; je-li vše v pořádku i po této stránce, můžete jej nechat "odležet". Přeji hezký den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 223.66 (?), 4.11.2011 10:51

ještě se mi zdá být trochu sladký, však to ještě není ani 2 měsíce. Jestli je tam nějaká cizí příchuť si netroufám říct, moc zkušený nejsem.

Proč nechávat kvas tak dlouho? Normálně pálím začátkem prosince, švestky jsou nasypané do sudu začátkem září.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 249.206 (?), 11.12.2011 12:37

Hlásím, že je vypáleno, slivovice skvělá, takže poplach byl zbytečný

I tak děkuji za názory

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 65.199 (?), 11.12.2011 14:32

Vyvjetrat, poté nalahvovat a užít si zimu s dobrou slivovičkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kouří do místnosti10:58
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Kouří do místnosti29.5.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika