Dobrý den
Na úvod, jsem naprostý amatér a letos jsem se poprvé pokusil o založení hruškového kvasu. Informace jsem se snažil získat z internetu, ale každý říká něco jiného, jak to tak bývá.. chtěl bych se ale zeptat, jak poznám, že je kvas v pořádku? A nebo že zoctovatěl? Dá se to nějak změřit?
Kvas je asi 14 dní starý, nedávali jsme ani cukr ani nic jiného, jen podrcené hrušky bez stopek, na povrchu se vytvořil hnědý koláč a pod ním to bublalo, po týdnu jsme to zamíchali a taky sud přesunuli do chladnějšího prostředí (tak 18-20°, do té doby byl v o kousek teplejším prostředí), pak už nic nedělali a sud byl zavřený. Teď je ale cítit nakysle a tak se bojím, že už to směřuje do octu.. PH jsme naměřili cca 3.
Díky moc!
Petr