Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ach jo, opět ten metanol...

Předně metanol NEVZNIKÁ kvašením čehokoliv. Vzniká (tedy může vzniknout) pyrolýzou (tedy termickým rozkladem) pektinů, ale i jiných látek. Přeloženo do češtiny - když připálíte kvas během destilace. Takže při správně vedené destilaci kdy kvas nepřipálíte by vzniknout neměl... ale přece jenom trochu vzniká - ne kvašením, ale pyrolýzou, destilace je přeci jenom tepelný proces. A správně vedená destilace i tu trošku v podstané míře odstraní.

Ano - kvas z cukru by byl úplně bez metanolu. Ztekucujícím enzymem se pektiny "nezničí", ale vliv enzymu je pozitivní v tom (mimo jiné), že tekutější kvas dá přece jenom více práce připálit. Zabránit vzniku metylalkoholu při pálení ovocného kvasu sice nejde, ale toho je tak maličko, že ani nedosáhne limitů definovaných v normách přičemž tyto limity jsou ještě hluboko pod obsahem který je skutečně nebezpečný.

Mimochodem... když byste udělali rozbor i velmi kvalitní a značkové whisky, najdete tam metylalkohol.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika