Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím a mám jeden dotaz. Četl jsem, že methylalkohol (methanol) vzniká při kvašení z pektinů  (nevím ale, jak a za jakých podmínek.) Je tedy pravda, že kvas z ovoce s vysokým obsahem pektinů (rybíz, angrešt) bude obsahovat velké množství methanolu, zatímco kvas z ovoce s nízkým obsahem pektinů (višně, třešně) bude s nízkým obsahem methanolu? Kvas z cukru by byl tedy úplně bez methanolu, když v cukru nejsou žádné pektiny? Když přidám do kvasu ztekucující enzym, mohl by se pektin nějak "zničit" a tím zabránit vzniku methylalkoholu? Děkuji za odpověďi

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika